Oliviers zus Nathalie Vandecasteele en woordvoerder van de familie Olivier Van Steirtegem tijdens een persconferentie in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Oliviers zus Nathalie Vandecasteele en woordvoerder van de familie Olivier Van Steirtegem tijdens een persconferentie in Brussel. © Photo News

Familie Olivier Vandecasteele vraagt dat overheid snel actie onderneemt na geschorste Irandeal

De familie van Olivier Vandecasteele, de Belgische humanitair medewerker die al negen maanden in een Iraanse cel zit, vraagt dat de Belgische overheid snel actie onderneemt om de man vrij te krijgen. Ze doet dat daags nadat het Grondwettelijk Hof het verdrag heeft geschorst dat een ruil tussen Belgische en Iraanse gevangenen mogelijk maakt.

8 reacties

  • Conrad Croonen

    1 jaar geleden
    Hoe kom je ebij om naar dergelijke landen te gaan? Met een ruil is niemand daar nog veilig, want er zullen er nog volgen dan, maar die terrorist komt zo toch ook vrij, dus iets vroeger, wat maakt het uit. Laat het een les zijn om in dergelijke landen weg te blijven, help de mensen hier.
  • Jan Servaege

    1 jaar geleden
    Jan Wybo heeft gelijk !!
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Ik vind een persoon die zich constructief inzet voor anderen belangrijker dan een terrorist die een poging tot een aanslag heeft gedaan. Vasthouden aan principes is heel nobel en ook noodzakelijk, maar er zijn grenzen.
  • Peeters Francis

    1 jaar geleden
    Een minister of politieker zal zelden moeite doen voor 1 persoon, dat kreeg ik toch te horen toen ik een vraag stelde.
  • Danny De paepe

    1 jaar geleden
    Wie vrijwillig zijn gat verbrand, moet op de blaren zitten. Niet ons op kosten jagen.