EXCLUSIEF. Ontdek hier 3 betaalbare feestmenu’s voor 4 personen van HLN-chefs Jelle Beeckman, Sandra Bekkari en Piet Huysentruyt
Gourmet, raclette of een klassiek vijfgangenmenu: elk jaar opnieuw sta je voor hetzelfde dilemma tijdens de feestdagen. Daar brengen HLN-chefs Jelle Beeckman, Sandra Bekkari en Piet Huysentruyt verandering in dit jaar. Ze stelden elks een volledig feestmenu samen ter inspiratie. Huissommeliers Sofie Vanrafelghem en Sepideh Sedaghatnia voorzien aangepaste bier- en wijnpairings. Welk menu maak jij klaar dit eindejaar?
Of je nu al volop bezig bent met de feestdagen of niet: foodinspiratie komt altijd als geroepen. Want wat moet je nu weer klaarmaken? Hieronder vind je alvast meer dan voldoende gerechten om er dit jaar een smakelijk eindejaar van te maken, samen met HLN Eten en onze HLN-chefs. Welk menu kies jij?
Sharing is caring - Jelle Beeckman - 21,50 euro p.p.
Hou jij van een tafel vol eten waar geen einde aan lijkt te komen? Dan komt het sharing menu van Jelle Beeckman of The Messy Chef als geroepen. Een groot aperitiefgerecht om te delen, wordt gevolgd door maar liefst zes sharing dishes die het voor-, hoofd- en bijgerecht in één voorstellen. Dat er van honger geen sprake zal zijn, staat vast. En dat voor een hongerprijsje van 21,5 euro per persoon! Van overheerlijke kalkoenbouten en een knolseldergebraad tot klassieke kroketjes, maar dan de loaded versie: de leftovers ervan smikkel je de dag erna met even veel plezier op. The Messy Chef zorgt voor een heerlijke Christ-mess dit jaar.
Gezonde comfort - Sandra Bekkari - 13,50 euro p.p.
Hou je wel van een klassiek menu, maar wil je eens iets anders dan anders? Dan voorziet Sandra Bekkari jou van gezonde, verrassende gerechten met een sausje van comfort. De pompoenhasselback steelt ongetwijfeld de show, maar ook de sint-jakobsvruchten en een verrassend dessert met kaki zullen een streling voor het oog én voor de smaakpapillen zijn... Al valt voor de prijs ook wel een ster weg te geven: voor amper 13,50 euro per persoon staat dit menu op je tafel.
Klassieke kerst - Piet Huysentruyt - 22,67 euro p.p.
Met het eindejaar mag het natuurlijk altijd ietsje meer zijn. Piet Huysentruyt voorziet daarom een vijfgangenmenu met een culinair sausje dat makkelijk te maken is én dat goed op voorhand te bereiden valt. Bovendien betaal je voor vier personen amper 22,67 euro per persoon! Van hapjes met appelmoes en bloedworst tot een smakelijk everzwijngebraad om mee uit te pakken: je feesttafel zag er nooit zo ‘sterrenwaardig' uit, zonder dat de recepten daarom moeilijk moeten zijn.
Aangepaste wijnen en bieren
Om je niet alleen keuzestress te besparen wat het eten betreft, voorzien onze biersommelier Sofie Vanrafelghem en wijnsommelier Sepideh Sedaghatnia bijpassende bier- en wijnpairings om het helemaal een smakelijk succes te maken.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom je het kookvocht van aardappelen niet mag hergebruiken in sauzen of gerechten
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” -
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
-
PREMIUM
Nieuw gehypet middeltje om af te vallen kost 5 euro bij Kruidvat: hoe nuttig is water met toegevoegde elektrolyten?
Vergeet water met citroen of appelazijn: water met elektrolyten is de nieuwste gezondheidsobsessie van het internet. Het zou het ideale hulpmiddeltje zijn om af te vallen, maar ook om spierherstel na het sporten te bevorderen. Wat zijn elektrolyten precies en wat doen ze met je lichaam? Sportdiëtist Tom Vandenbussche geeft advies. “Mensen met nierproblemen of een instabiele bloeddruk moeten opletten.” -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
Slaapexpert tipt handig trucje om méér uit je koffie te halen: “Met een koffiedutje combineer je het beste van beide werelden”
-
PREMIUM
'Oatzempic' is nieuwe hype online om af te vallen: hoe maak je het? En hoe werkt het?
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Nieuwe ‘Orri-mandarijnen’ in de supermarkt en die smaken anders: “Plus, ze hebben amper pitjes”
Wie aan mandarijnen denkt, denkt aan Sinterklaas. Die zijn dus pas vanaf de late herfst in het seizoen. En toch blijkt net nu een nieuwe mandarijnensoort in de rekken van Albert Heijn te verschijnen. De Orri-mandarijnen zouden zoeter zijn dan de klassieke mandarijnen. Waar komt die nieuwe soort vandaan? Wat is het verschil? En hoe komt het dat deze soort buiten het seizoen verschijnt? -
EU verspilt elk jaar drie miljoen ton kippenveren: zouden we ze misschien kunnen opeten?