Engelse pers roept op voor clash tegen Frankrijk: “Sta op en wees helden”

De meest beladen kwartfinale wordt vanavond om 20 uur afgetrapt met de confrontatie tussen Engeland en regerend titelhouder Frankrijk. De Engelse pers roept eens te meer op tot grootste daden.

Guy Van Den Langenbergh

Ze kunnen er wat van, de Engelse tabloids. De kwartfinale tegen Frankrijk is dan ook de uitgelezen gelegenheid om nog eens met vindingrijke en emotioneel beladen koppen uit te pakken.

“Stand up and be heroes”, “Sta op en wees helden”, smeekt de Daily Mail. “Grit’s coming home”, “Karakter komt thuis”, weet The Mirror nu al. Zelfs de eerbiedwaardige Times heeft de WK-koorts duidelijk te pakken. “Yes oui can”, creëert de titelredacteur van dienst, verwijzend naar het voormalig leitmotiv van Amerikaans president Barack Obama.

Maar de oscar van de dag ging toch maar weer naar The Sun. “Now let’s make French toast, lads”, “En laten we nu een Franse toast maken, jongens”, kopte de tabloid bij uitstek, met de contouren van Harry Kane verwerkt in een ochtendlijke toast. Dat ze zich bij hun koffie maar niet verslikken in Kylian Mbappé.

The Sun ‘bakt’ het bruin. 

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer