Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
patiënt pedro
© Play4

'Dat moet toch heel vermoeiend zijn in je hoofd', zegt zijn maatje Wesley Sonck.

PREVIEW: Pedro Elias vertelt hoe hij omgaat met doemgedachten in ‘Patiënt Pedro’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Tv-maker, presentator en schrijver Pedro Elias (48) gaat in de vierdelige documentaire ‘Patiënt Pedro’ op zoek naar de oorzaak van zijn angsten. In de eerste aflevering zie je hoe hij op een heel speciale manier omgaat met doemgedachten.

Pedro Elias kennen we onder meer als de hilarische presentator van ‘De Container Cup’. Hij staat bekend om z’n geweldige droge humor, maar achter die grappige façade schuilen heel wat angsten. Hij is het beu om zo te leven en besloot daarom in therapie te gaan. Omdat hij anderen die in hetzelfde schuitje zitten een hart onder de riem wil steken of bepaalde tools wil aanreiken, goot hij zijn zoektocht naar de oorzaak van die angsten in een documentaire: ‘Patiënt Pedro’.

Vermoeiend

Voor een podcast liet Pedro al eens z’n hele lijf onderzoeken, want als hypochonder is hij voortdurend bang om ernstig ziek te worden. Uit al deze testen bleek dat Pedro kerngezond is, maar die angst bleef toch hangen. Daarom neemt hij in deze intieme, vierdelige reeks zijn geest onder de loep. Gedurende anderhalf jaar praatte hij met bekende en minder bekende lotgenoten, volgde hij therapiesessies en babbelde hij met een professor die een wereldautoriteit is op het vlak van angst.

In de eerste aflevering die je komende maandag, 12 december, kan zien op Play4 gaat het over de doemgedachten die Pedro kwellen. Hij heeft een speciale manier om daarmee om te gaan, namelijk zijn pols kussen. Dat doet hij dan ook honderden keren per dag. ‘Ik denk bijvoorbeeld dat iemand niet meer lang zal leven als hij zoveel monkeybars doet’, legt Pedro aan zijn co-presentator en maatje Wesley Sonck uit tijdens het filmen van ‘De Container Cup’. ‘Als ik mijn pols kus, is die gedachte uitgewist.’ Pedro zegt dat dit hem niet stoort, maar moet nadien Wesley wel gelijk geven als die zegt dat dit toch heel vermoeiend moet zijn in zijn hoofd.

‘Patiënt Pedro’ is vanaf nu maandag, 12 december, om 22u te zien op Play4 en GoPlay.be.

Lees ook:

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '