©  AP

Harry Kane beleeft net zoals Cristiano Ronaldo recordavond, maar druipt af na WK-drama: “Moeilijk te aanvaarden”

Harry Kane heeft zaterdag tijdens de kwartfinale op het WK voetbal tussen Engeland en Frankrijk zijn 53e goal als Engels international gemaakt. Hij scoorde vanaf de stip de 1-1 tegen Frankrijk. De Tottenham-aanvaller komt zo op gelijke hoogte met recordhouder Wayne Rooney.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 29-jarige Kane speelde in het Al Bayt Stadium in Al Khor zijn 80e interland. Rooney had voor zijn 53 goals 115 interlands nodig. Hij zou uiteindelijk eindigen op 120 caps. Kane doet met zijn 53 treffers ook beter dan Ellen White, de recordhoudster bij de Lionesses. Zij zette na het gewonnen EK in eigen land vorig jaar een punt achter haar interlandcarrière met 52 goals in 113 wedstrijden.

Maar met veel plezier zal Kane niet terugdenken aan zijn recordavond. De Engelse spits had namelijk ook nummer 54 kunnen maken aangezien de Three Lions nog een tweede penalty kregen tegen Frankrijk. Kane ramde de bal echter hoog over doel, waardoor Les Bleus met een 2-1 overwinning doorstootten naar de halve finales.

Kane moest, net als eerder op de avond ook Cristiano Ronaldo, het WK echter ontgoocheld verlaten.

“Moeilijk te aanvaarden”

“Het is moeilijk te aanvaarden, zowel voor mij persoonlijk als voor het team”, vertelde de aanvoerder bij BBC Sport. “Het zal iets zijn waarmee ik moet leren leven, ik moet deze klap incasseren. Ik kan mijn voorbereiding op de wedstrijd en de situatie niet bekritiseren. Ik had er vertrouwen in, maar ik voerde de strafschop niet uit zoals ik wilde.”

Kane voegde eraan toe dat hij niet trotser kon zijn op het team. “We hadden betere aanvallen, betere kansen, maar in het voetbal komt neer op kleine details... Als aanvoerder en degene die de penalty miste, neem ik daarvoor de verantwoordelijkheid.”

©  REUTERS

©  REUTERS

©  AFP

©  AP

©  REUTERS

©  AFP

©  REUTERS

©  AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer