Tom van Lysebettens, chef-kok van restaurant Cochon De luxe
Volledig scherm
PREMIUM
Tom van Lysebettens, chef-kok van restaurant Cochon De luxe © Wannes Nimmegeers

COLUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Toms potten en pannen moeten verkocht worden en dat voelt alsof mijn eigen hart te koop staat”

Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison moet nu de inboedel van hun restaurant verkopen. “De inboedel moet onder de hamer. Bij elk vormpje dat ik nu moet verkopen, zie ik het gerecht voor mij dat Tom ermee maakte — de ingrediënten, de naam, hoe het smaakte — en soms nog welke wijn ik erbij serveerde.”