Zeg niet meer Charleroi-Zuid maar Charleroi-Centraal en hou vanaf vandaag rekening met nieuwe dienstregeling bij NMBS

Charleroi-Zuid, het belangrijkste treinstation van Charleroi, wordt vandaag omgedoopt tot Charleroi-Centraal. En er zijn nog meer wijzigingen: vandaag wordt de dienstregeling licht aangepast, met vooral gevolgen in Wallonië, meldt de spoorwegmaatschappij NMBS.

De spoorwegmaatschappij geeft het station een nieuwe naam op vraag van de stad Charleroi. Door het station Charleroi-Centraal te noemen, is het voor reizigers duidelijk dat ze via dat station vlot in het hart van de stad geraken. Het is ook de halte om naar de luchthaven van Charleroi verder te reizen. Charleroi heeft ook nog een kleiner station Charleroi-West.

De meeste wijzigingen gelden voor internationale verbindingen van en naar Wallonië

Verder wordt de dienstregeling van de NMBS lichtjes aangepast. Het gaat niet om grote wijzigingen, want de spoorwegmaatschappij heeft beslist om de verdere uitbreiding van de dienstregeling uit te stellen wegens de moeilijke financiële en operationele context. "Voor sommige treinen wordt het traject aangepast, voor andere de dienstregeling", zegt de NMBS daarover. Het aantal treinen wordt op sommige plaatsen verhoogd, met stops in meer stations, maar andere treinen worden dan weer afgeschaft. 

Zo zullen er tijdens de week meer L-treinen rijden tussen Aarlen en Luxemburg. De treinen zullen de hele dag door rijden, en niet enkel tijdens de spitsuren. 

 De rechtstreekse verbinding tussen Namen en Maubeuge in Frankrijk wordt dan weer afgeschaft, en ook vanuit Bergen zullen geen treinen naar Frankrijk meer rijden. Reizigers zullen wel nog via Charleroi naar Frankrijk kunnen reizen. 

In Vlaanderen gaat het soms om kleine veranderingen. Je kan die raadplegen in de NMBS-app of op de website van de NMBS, want alle wijzigingen zijn al opgenomen in de reisplanner.

Meest gelezen