Joren uit 'Blind Getrouwd' woont in het voormalige huis van zijn grootouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Joren uit 'Blind Getrouwd' woont in het voormalige huis van zijn grootouders. © Maarten De Bouw

Ten huize van Joren Dumont uit ‘Blind Getrouwd’: “Het was mijn opa's laatste wens dat mijn broer en ik naar hier zouden verhuizen”

Aan ‘Blind Gekocht’ zal Joren uit ‘Blind Getrouwd’ niet snel deelnemen. Hij heeft al een huis dat helemaal zijn ding is. In Lennik stak hij de woning van zijn overleden grootouders volledig in het nieuw. Bij de inrichting kreeg hij wat hulp van zanger Christoff, met wie hij al jaren beste maatjes is.

  1. “Voorbijgangers moeten soms denken dat hier een bende rare hippies woont.” Op bezoek bij kunstenaar Wim Ricourt, die zijn droom leeft in zijn kasteeltje
    PREMIUM
    Assenede

    “Voorbij­gan­gers moeten soms denken dat hier een bende rare hippies woont.” Op bezoek bij kunstenaar Wim Ricourt, die zijn droom leeft in zijn kasteeltje

    “Toen ik voor het eerst door het hek naar het kasteel stond te turen, deed het me denken aan een schilderij van René Magritte. Dat ik er jaren later zelf zou wonen, was voor mij even surrealistisch als het schilderij zelf.” Het moeten niet altijd mannen van adel zijn die in statige paleizen wonen. Zo mag kunstenaar Wim Ricourt zich sinds 2015 de trotse bewoner noemen van het charmante kasteeltje Horebeecke in de Asseneedse Kloosterstraat. Gezien hij het kasteel huurt, is de titel van kasteelheer misschien niet op zijn plaats. Maar dat zal de flamboyante artistiekeling worst wezen, want hij leeft zijn droom.
  2. De Gentse rijwoning van Silke en Simon kost bijna 1,5 miljoen euro: “Voor de nieuwe ramen alleen betaalden we al 100.000 euro”
    PREMIUM

    De Gentse rijwoning van Silke en Simon kost bijna 1,5 miljoen euro: “Voor de nieuwe ramen alleen betaalden we al 100.000 euro”

    Van een schouw die veel weg heeft van een rots tot een trap die maar liefst zeven verdiepingen met elkaar verbindt: alles aan dit huis is bijzonder. Zowel de gevel als het interieur van het meesterwerk, waarvan de bouw meer dan drie jaar duurde, zijn dan ook beschermd. En goed nieuws: het huis staat momenteel te koop voor 1.375.000 euro. Speciaal voor onze reeks ‘Miljoenenwoningen’ gunnen de huidige eigenaars Silke en Simon ons een blik achter de gevel.