De Nothing Phone (1), Asus ZenFone 9, Samsung Galaxy Flip 4, iPhone 14 Pro Max en Samsung Galaxy S22 Ultra. (Fotomontage HLN)
Volledig scherm
De Nothing Phone (1), Asus ZenFone 9, Samsung Galaxy Flip 4, iPhone 14 Pro Max en Samsung Galaxy S22 Ultra. (Fotomontage HLN) © Nothing, Asus, Samsung en Apple

De 5 beste smartphones van 2022: onze selectie na 25 tests

Op de redactie van HLN passeerden in 2022 een heel aantal smartphones. Daarvan konden we er 25 uitgebreid testen. In dit artikel maken we de selectie. Vijf modellen in verschillende prijsklassen kronen we tot de beste smartphones van 2022.

16 reacties

  • Thomas De Beucker

    1 jaar geleden
    De meeste mensen snappen niet dat sommige mensen 1000€ of meer aan een telefoon geven... tot je deze professioneel MOET gebruiken. Als je smartphone meer en meer je laptop vervangt en een volwaardig werktuig wordt ipv een sms machine, dan merk je wel het verschil tussen een gsm van 500€ of 1500€
  • Bart Ceuleers

    1 jaar geleden
    Ik heb mij iPhone 11 pro nog en die doet het prima, nog 87% batterijkwaliteit wat voor een zeer veel gebruikte iPhone zeker niet slecht is. De meeste smartphones hebben na die tijd en bijna constant gebruik al een andere batterij. Heeft indertijd 1158€ gekost en kan hem gemakkelijk nog voor de helft van de prijs kwijt omdat hij in nieuwstaat is door het zorgvuldig gebruik en respect voor je materiaal.
  • Henri Demeer

    1 jaar geleden
    Huawei , al 7 jaar en werkt nog perfect .
  • Guido Parker

    1 jaar geleden
    Ik heb een Nokia 103. Case closed,
  • guy verhaege

    1 jaar geleden
    Heb een Samsung A13 voor een budget prijs. Doet alles wat ik wil, Internet, telefoon, WhatsApp, mails., eens een foto maken en versturen.. 1000€ meer betalen ? Ik pas ! Wie mij die 1000€ meerprijs kan rechtvaardigen wens ik proficiat.