Sluikstort op Vilvoordselaan in Brussel.
Volledig scherm
Sluikstort op Vilvoordselaan in Brussel. © Dieter Nijs

GAS-boetes voor zwerfvuil tijdens actieweek verdubbeld tegenover vorig jaar

Het aantal GAS-boetes voor zwerfvuil, die werden uitgedeeld tijdens de Week van de Handhaving, is meer dan verdubbeld tegenover dezelfde actieperiode in 2021. Dat meldt Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort.

21 reacties

  • Wim Wuytack

    1 jaar geleden
    Dure vuilnisophaling en containerparken zijn geen excuus om te sluikstorten, want als je goed sorteert is dat namelijk niet duur! Het is puur nonchalance en luiheid.
  • Gerda Haubourdyn

    1 jaar geleden
    De vuilniszakken zijn veel te duur en dan betaal je nog eens extra aan de gemeente. En dan moet je nog in het containerpark betalen. Ja dan krijg je zulke situaties. Ze dumpen alles langs de kant. Ik vind het schandalig maar het is de overheid die het in de hand werkt. Vuilniszakken gratis en gemeente betalen voor ophaling. Containerpark ook gratis. En dan spaar je miljoenen uit aan zwerfvuil
  • Veronica Voorhelst

    1 jaar geleden
    Als ge alle vuilbakken en WC's langs de openbare weg wegdoet om te besparen op de kost om ze leeg en schoon te maken, vraagt ge om duurdere problemen.
  • nicole desseyn

    1 jaar geleden
    Gewoon de grofvuil rondes van vroeger weer doen 2 maal per jaar gratis de rest betalend
  • Dany Herman

    1 jaar geleden
    Op het scatepark in Marke wordt iedere dag alles opgeruimd en de sluikstorters blijven dit kosteloos doen ondanks twee piepkleine vuilnis bakjes ( eigenlijk te klein)reden buren op200m "zouden" wel eens hun vuilnis daar komen kiepen