AFP or licensors

"Triangle of sadness" grote winnaar van de European Film Awards, "Close" valt buiten de prijzen

De satirische film “Triangle of sadness” van de Zweedse regisseur Ruben Östlund, winnaar van de Gouden Palm in Cannes, is in Reykjavik bekroond met vier European Film Awards. Het Belgische adolescentendrama "Close", vier maal genomineerd, greep naast de prijzen.

Beste film, beste scenario, beste regisseur en beste acteur: “Triangle of sadness” was vier keer genomineerd voor een European Film Award en ging met alle prijzen lopen in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Het is een satire over sociale klasse die zich afspeelt op een cruiseschip. De film won eerder dit jaar al de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

BEKIJK - de trailer van "Triangle of sadness":

Videospeler inladen...

Voor de Zweedse regisseur Ruben Östlund is het zijn eerste Engelstalige film. Vier maanden na het festival van Cannes overleed actrice Charlbi Dean, die Yaya speelt in de film. Zlatko Buric, Dimitri in “Triangle of sadness”, is nu bekroond als beste acteur. 

Geen winst voor "Close"

Ook Eden Dambrine, hoofdrolspeler in de Belgische film “Close”, was genomineerd als beste acteur, maar werd niet bekroond. "Close" was vier keer genomineerd, maar viel buiten de prijzen in Reykjavik. Beste actrice was Vicky Krieps, die keizerin Sissi speelt in "Corsage". De Duitse regisseur Margarethe von Trotta kreeg een European Film Award voor haar hele carrière.

BEKIJK - Regisseur Ruben Östlund over "Triangle of sadness" in gesprek met VRT NWS-filmreporter Lieven Van Gils:

Videospeler inladen...

Meest gelezen