Vincent Kompany kan niet rekenen op WK-ganger, maar Burnley hervat competitie met overtuigende zege en blijft leider

Het WK is nog vol aan de gang, maar in de Engelse tweede klasse wordt er sinds dit weekend alweer gevoetbald. Het Burnley van Vincent Kompany won zondagnamiddag overtuigend op het veld van Queens Park Rangers: 0-3.

Jonas Withouck

De kwartfinales van het WK zitten er al op en er zit nog steeds een speler van Kompany in Qatar: Anass Zaroury staat met Marokko in de halve finales en ontbreekt dus nog bij Burnley. Voor de wedstrijd tegen Queen Park Rangers rekende Kompany ook niet vanaf het begin op zijn andere Belgen: Manuel Benson en Samuel Bastien startten op de bank.

Burnley kreeg in de openingsfase op het veld van QPR wat hulp van de scheidsrechter. QPR kreeg na enkele minuten geen penalty voor een fout op George Thomas, na twintig minuten scoorde Burnley na een uiterst lichte vrije trap. Johan Gudmundsson trapte die wel lekker binnen. Op slag van rust zette Ian Maatsen de ploeg van Kompany op rozen: 0-2.

Tijdens de tweede helft liet Burnley de bal iets meer dan gewoonlijk aan de tegenstander, maar ze hadden de wedstrijd volledig onder controle. Net voor het slotkwartier maakte Nathan Tella er nog 0-3 van.