Store-manager Jacobo in de net geopende cannabisshop op de Leestsesteenweg in Mechelen. © Leo De Nijn

Florapoint opent legale cannabisshop: “We voelen dat er veel interesse is”

Mechelen -

Florapoint heeft haar legale cannabisshop geopend op de Leestsesteenweg in Mechelen. In de shop kan je allerlei producten kopen op basis van cannabis, maar dan zonder de psychoactieve stof THC. “Je kan er niet high van worden”, zegt CEO Joeri Perneel. Hij heeft voor de shop een vergunning tot april 2023.

Leo De Nijn

Mechelen heeft opnieuw een cannabiswinkel. Eerder was er al een cannabiszaak in de Bruul, maar die werd vrij snel gesloten door het stadsbestuur wegens allerlei overtredingen. De nieuwe winkel, op de Leestsesteenweg, is wel in orde met vergunningen. Vanuit het gebouw, waar eerder dit jaar nog een kinderopvang in ondergebracht was, heeft Florapoint haar distributiecentrum voor al haar shops in ons land gevestigd. Het bedrijf, een retailconcept van NexGen, heeft na Antwerpen, Deurne, Gent, Brussel en De Panne nu dus ook in de Dijlestad een CBD-shop.

Het was zaterdag nog geen stormloop op de shop op de Leestsesteenweg 62. “Dat was ook zo tijdens het openingsweekend in onze andere winkels in Vlaanderen”, zegt store-manager Jacobo. “We zijn nog maar pas begonnen met onze shop bekend te maken bij het grotere publiek. Maar de bezoekers die we al over de vloer kregen, reageren wel allemaal enthousiast.”

Geen spacecake

Florapoint verkoopt producten waar je niet high of stoned van wordt. Spacecake ga je er dus niet vinden. Wel verkoopt het allerlei olietjes en zalfjes, bloemen om te roken en vapingaccessoires zoals pijpjes, asbakken en grinders. Volgens sommige gebruikers hebben zulke cannabisproducten een geneeskrachtige werking.

Een veertiger uit Heindonk (Willebroek) sprong zondag even binnen om CBD-druppels te kopen. “Ze zijn pijnstillend. Meer hoeft dat voor mij niet te zijn”, aldus de man.

“We hebben tot hiertoe al goed verkocht”, zegt CEO Joeri Perneel. ‘We voelen dat er bij de Mechelaars toch best veel interesse is in legale cannabis. We zijn op de goede weg.”(ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen