Bart De Wever wil samenwerken met Vlaams Belang als die grote kuis houdt, Tom Van Grieken reageert: “Niet zijn plaats om veto’s te stellen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil samenwerken met Vlaams Belang als die partij grote kuis houdt, zo vertelde hij vanmiddag in VTM NIEUWS. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gaat niet op die oproep in. “Het is niet Bart De Wever die bepaalt wie naar het parlement gaat, maar de kiezer.”

230 reacties

  • Ronny Ooijen

    1 jaar geleden
    Déjà vu. Confederalisme? Waar hebben dat nog eens gehoord? Ach ja, vlak voor de verkiezingen van 2014. Even later stak De Wever het in de diepvries. Het diende enkel om stemmetjes te ronselen. Zijn kiezers kwamen dus bedrogen uit. Nu horen we het hem opnieuw roepen. Méér nog, confederalisme of niets. De (Franstalige) socialisten opvrijen met etentjes gaf blijkbaar niet het gehoopte resultaat. Nu volgt zijn zoveelste bocht en durft hij zelfs eisen te stellen! Wie mij kent, weet dat ik nu al lach.
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Het is geen "Cordon Sanitair" maar een "Cordon Discriminatoir", incarnatie van wettelijk verboden "discriminatie op basis van politiek overtuiging" !
  • Marc Baeyens

    1 jaar geleden
    Dit land wordt onbestuurbaar, de diversiteit noord-zuid wordt steeds groter. Maar in het zuiden willen de politiekers het niet gezegd hebben want zij teren op de welvaart van Vlaanderen. In het noorden willen de trado-politiekers het niet want hun partijen teren op de alliantie met hun Franstalige zusterpartij. En het extremistische VB wil enkel het Vl. parlement veroveren want federaal maakt ze geen enkelel kans. Het ziet er niet goed uit voor de toekomst van de Vlamingen.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Partijen die zwijgen en niets doen terwijl daklozen en asielzoekers op straat slapen bij -7 graden vriezen zijn allemaal partijen die eigenlijk van de kiezer geen enkele stem verdienen.
  • Dirk BERX

    1 jaar geleden
    Elke partij of partij voorzitter is vrij om zijn of haar coalitie partner te kiezen, die het beste past bij zijn of haar partij programma. Wie zegt dat de kiezer beslist welke partijen moeten samenwerken, kan en mag dan ook niet tegen gedwongen huwelijken zijn, iets wat nog steeds gangbaar is bij sommige culturen. Want in principe is dit identiek hetzelfde.