Europees parlementslid Marc Tarabella moet voor deontologische commissie verschijnen voor mogelijke rol in omkopingszaak

“Naar aanleiding van de berichten in de pers, heeft de deontologische commissie (Commission de Vigilance fédérale) van de PS zondag beslist om Marc Tarabella te convoceren. Hij zal in de komende dagen gehoord worden”, kondigt de partij zondagavond aan. Het federaal parket heeft een onderzoek geopend naar corruptie. Qatar zou parlementsleden geld hebben gegeven om beslissingen te beïnvloeden.

tg
Bron: BELGA

Het federaal parket maakte zondagmiddag in een mededeling bekend dat er zaterdag rond 20 uur een huiszoeking plaatsvond in de woning van PS’er Marc Tarabella.

“Het gerecht doet zijn informatie- en onderzoekswerk, wat ik normaal vind. Ik heb niets te verbergen en zal op alle vragen antwoorden om alle klaarheid te brengen in deze zaak”, verklaarde het Europarlementslid. Zijn computer en gsm zijn meegenomen.

Naast het gerechtelijk onderzoek heeft nu ook de deontologische commissie van de PS beslist om hem te convoceren.

Zondag werden vier mensen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Ze worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en corruptie. Twee mensen werden door de rechter vrijgelaten, aldus het federaal parket, die een onderzoek voert naar vermoedens van corruptie in verband met Qatar en het Europees Parlement. 

Volgens het Franse persbureau AFP bevindt de intussen geschorste vicevoorzitter van het Europees Parlement Eva Kaili (S&D) zich bij de vier aangehouden verdachten. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, corruptie en witwassen.

Bij zestien huiszoekingen vrijdag werd 600.000 euro cash in beslag genomen.

LEES OOK. Huiszoeking bij Belgisch Europarlementslid thuis in onderzoek naar corruptie vanuit Qatar, vier mensen aangehouden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen