©  BELGA

REACTIES. Beerschot pakt eerste 18 op 18 in het profvoetbal in 15 jaar: “Onze prestatie was eigenlijk niet goed”

Andreas Wieland is de eerste coach in vijftien jaar die met Beerschot zes zeges op rij wist te boeken in het profvoetbal. “Dat is leuk. We doen het goed, maar we kunnen nog beter. Onze prestatie vandaag was eigenlijk niet goed”, was de Oostenrijker eerlijk.

Koen Frans

“Ik miste snelheid en intensiteit in de beginfase. Na ons doelpunt liep het iets beter, maar de coach van SL16 mag trots zijn op zijn team. Ze speelden hier vandaag met twee centrale verdedigers van 17 jaar. Iedereen denkt dat het makkelijk is om van die teams te winnen, maar dat is het absoluut niet. De belofteploegen tonen week na week hoeveel kwaliteit ze hebben.”

Wieland wilde na de partij weinig kwijt over scheidsrechter Simon Bourdeaud’hui, die voor de trainers en spelers van beide ploegen kop van jut was. “Ik kreeg een gele kaart en kon daarna niet veel meer zeggen tegen die ref.” Joseph Laumann, de coach van SL16, was iets scherper. “De scheidsrechter was niet op het niveau van de spelers. Hij had te veel invloed op de wedstrijd.”

©  BELGA

Ryan Sanusi pakt vijfde gele kaart en mist wedstrijd tegen Deinze: “Beter nu dan tegen Beveren”

Ryan Sanusi pakte in de eerste helft na een opstootje zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst voor de laatste match voor de winterstop op Deinze. “Die speler van Standard had me al twee keer in de match op mijn voet getrapt. Toen ik op de grond lag, trapte hij nog eens. Ik stond recht en vroeg hem of hij mijn voet wilde breken. Blijkbaar was die reactie iets te fel”, zei Sanusi ietwat cynisch na de partij. “Het is zuur dat ik geschorst ben tegen Deinze. Maar misschien beter nu dan na de winterstop tegen Beveren.”

Over de wedstrijd kon Sanusi kort zijn. “Het was een hevige match, het liep bij momenten wat uit de hand. Maar wij waren er enorm op gebrand om die zesde zege op rij te boeken en dat is ons gelukt. Dik verdiend, lijkt me. We hadden de match al veel eerder dood moeten maken.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. Liefst negen basisspelers van Beerschot scoren een 7 op 10 of hoger

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners