Sasker interviewt Petra De Sutter in de Senaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Sasker interviewt Petra De Sutter in de Senaat. © Gregory Van Gansen / Photo News

70 sollicitatiebrieven, geen job. Wie neemt Sasker wel ernstig? “Moet ik echt nog veertig jaar vechten om te mogen werken?”

Zeventig sollicitatiebrieven, geen job. Sasker Van de Ven (27) zit in een rolstoel en hoewel hij er alles aan doet om veel méér te zijn dan zijn beperking, ondervindt hij elke dag dat werkgevers niet voor hem staan te springen. Als stagiair-reporter bij HLN onderzoekt hij zijn probleem. “Ik zie het recruiters wel denken, maar nooit valt er een woord over mijn rolstoel. Zien ze de persoon die erin zit nog wel?” Wie neemt Sasker ernstig?

62 reacties

  • tom demeyer

    1 jaar geleden
    Ik wens je super veel succes toe, goed dat je dit aankaart! Hopelijk zorgt het voor verandering
  • Gaston Verpoest

    1 jaar geleden
    In een land waar de loonkost bij de top van Europa hoort en we met alle eisen work-life-balans rekening dienen te houden, heeft een werkgever toch het recht om die mensen te aanvaarden die een meerwaarde zullen betekenen voor zijn te behalen doel. Ik heb de laatste 3 weken 17 sollicitanten over de vloer gehad waarvan de helft thuis wou werken, 4 een wagen wouden en 3 een loon wouden hoger dan het barema. Lower your expectations.
  • Dominiek Catry

    1 jaar geleden
    Goed Sasker dat je de media haalt . In het Vlaams parlement hebben ze weer een onderwerp waarover ze kunnen lullen , nu NVa ,Openvld en CD&V de werkloosheidsuitkeringen in de tijd willen beperken . En wees gerust Sasker als ik de commentaren van de mensen nalees ben je echt niet de enige .
  • J. Platsteen

    1 jaar geleden
    Betrokkene is zeker een bekwame kracht. Maar voor de werkgever brengt het aannemen van anders validen enorm veel meerkosten mee. Aanpassen van de werkvloer, toiletten, werkregime, toegevingen qua rendabiliteit zijn de remmende factoren. Men moet de feiten onder ogen zien. Hoe jammer het ook is.
  • Kurt Calebout

    1 jaar geleden
    Dat geldt ook voor anderen: 50 plussers, gekleurde medemens, uiterlijk, enz... en dan zeggen ze dat er geen discriminatie is!! Waarom moet je dan steeds een foto toevoegen bij je kandidatuur? En wees gerust het zal nooit veranderen! En premies geven of subsidies zullen niet helpen!!