Loodzware ochtendspits op E403 na ongeval: 1,5 uur aanschuiven in file tot wel 15 kilometer

De files groeiden enorm aan. © jhm

Ruddervoorde/Torhout -

De ochtendspits richting Brugge is maandagochtend helemaal in het honderd gelopen. Aanleiding was een ongeval met een bestelwagen op de E403 tussen Ruddervoorde en Loppem. Op die E403 was het tot anderhalf uur aanschuiven geblazen en de file reikte tot 15 kilometer ver. Ook op andere wegen was het daardoor erg druk.

Jelle Houwen

Het verkeersongeval gebeurde maandagochtend rond 7.20 uur op de E403 tussen de afrit van Ruddervoorde en de verkeerswisselaar met de E40 in Loppem. Het ging om een kop-staartbotsing tussen een bestelwagen en een vrachtwagen, waarna beide rijstroken richting Brugge versperd raakten. Bij het ongeval viel volgens de eerste vaststellingen een gewonde, die overgebracht werd naar het ziekenhuis. De brandweer en politie plaatsten de nodige signalisatie op de snelweg. Daardoor moest het verkeer lange tijd aanschuiven.

15 kilometer file

Na 8 uur was de file al aangegroeid tot halverwege tussen Lichtervelde en Torhout, goed voor een traject van liefst 15 kilometer. Veel bestuurders probeerden daardoor alternatieve routes, maar ook daar liep het verkeer muurvast. Zo was het aanschuiven op de afrit van Ruddervoorde en de afrit van Torhout. Daar groeide dan weer snel een grote file aan op de R34 richting Torhout.

Veel bestuurders reden af in Torhout om zo via de Torhoutsesteenweg naar Loppem te rijden, maar ook daar stond snel een half uur file. Om 8.30 uur werd de rijbaan in Ruddervoorde vrijgemaakt, maar de files losten zich maar langzaam op.

De ellende op de E403 waren daarmee echter nog niet opgelost, want om 8.40 uur gebeurde in de staart van de file een nieuw ongeval in Lichtervelde. Daar was de rechterrijstrook versperd.

De file reikte op haar hoogtepunt tot 15 kilometer ver. © jhm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen