.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty Images

Hackers leggen stad Antwerpen plat, maar wat zijn nu precies de gevolgen voor de inwoners?

AntwerpenHet hackerscollectief Play heeft de servers van Digipolis, de IT-partner van de stad Antwerpen, gehackt. Het stadsbestuur krijgt een week de tijd om losgeld te betalen. Ondertussen loopt de dienstverlening naar de burger toe in het honderd. Ontdek hier wat de gevolgen van de hacking zijn voor u. “Het kan nog weken duren voor deze problemen zijn opgelost.”

  1. NET OPEN. Tartaar van tofu, vegetarische haaienvinnensoep of ‘eekhoornvis’: restaurant Qin brengt eigentijdse Chinese keuken naar Antwerpen
    PREMIUM

    NET OPEN. Tartaar van tofu, vegetari­sche haaienvin­nen­soep of ‘eekhoorn­vis’: restaurant Qin brengt eigentijd­se Chinese keuken naar Antwerpen

    Eigentijdse Chinese restaurants, zoals in Hongkong, vind je in Europa vooral in Parijs, Londen of Amsterdam. Toch mag Antwerpen niet achterblijven, vindt horecaondernemer Keith Choi (49). Met zijn gloednieuwe restaurant Qin — spreek uit: ‘Chin’ — brengt hij de verfijnde keuken van het huidige China naar een van de bekendste boulevards van de stad. “Buitenlanders zijn verrast dat ze in onze wereldstad geen eigentijds Chinees restaurant vinden.” Dit mag je onder meer op je bord verwachten.
    Antwerpen
  2. Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”
    PREMIUM

    Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”

    Er is een tekort aan politiemensen in de provincie Antwerpen, naar schatting zijn er tussen 400 en 500 mensen nodig. Daarom organiseerde de politie met steun van de provincie een jobdag op de Campus Vesta waar toch zo’n 750 geïnteresseerden op intekenden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en minister van Justitie Paul Van Tigchelt kwamen ook even langs. “De krapte op de arbeidsmarkt speelt ook bij de politie. Met een jobdag als deze kan je de vele facetten van de job tonen”, zegt Paul Van Tigchelt.
    Antwerpen