Ook voor de papegaai kan nu een dierenverzekering worden afgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook voor de papegaai kan nu een dierenverzekering worden afgesloten. © Getty

Nu ook hospitalisatieverzekering voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenverzekering? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?

Wanneer je hond of kat ziek wordt of gewond geraakt, kan dat je als baasje een arm en een poot kosten. De dierenverzekering zit dan ook in de lift. Met de komst van de nieuwe, grote Amerikaanse speler Figo kunnen nu ook voor het konijn en de exotische papegaai een polis worden afgesloten. Is het interessant je huisdier te verzekeren tegen een hoge dierenartsfactuur? En waar kun je voor zo’n verzekering terecht?

12 reacties

  • Jan Reunes

    1 jaar geleden
    Een verzekering in Belgie is goed tot je geld uitbetaald moet krijgen, een paar weken te laat met je premie en er komt een aangetekende zending maar andersom schijnt het geen probleem te zijn om vergoedingen eindeloos uit te stellen of zelfs te weigeren!
  • Ann Verschueren

    1 jaar geleden
    Al dat gekweek met honden en katten maakt dat die dieren decoratie geworden zijn. Ongelooflijk als ik katten zie bij mensen die van gans hun leven geen buitenlucht hebben mogen opsnuiven. Onze kat vroeger was niet liever dan 's nachts buiten, ook in de winter.
  • Peeters Francis

    1 jaar geleden
    Ik heb geen huisdieren, kost niets voor mij.
  • kurt desmedt

    1 jaar geleden
    Ik heb zelf al jarenlang een hondenverzekering. Eerst bij Mapfre.Ik heb daar nooit problemen mee gehad. Deze maatschappij stopte met het aanbieden van deze verzekering waarna ik ben overgestapt naar Corona Direct. Dit verliep zonder problemen totdat ik op 1 jaar 4 dossiers moest ingeven. De verzekering werd mij opgezegd omdat dit hen teveel kostte. Ben nu aangesloten bij Sante Vet en daar loopt alles prima.
  • Ronny De Paepe

    1 jaar geleden
    Spaarrekening openen voor je huisdier en daar, n.g.v. de soort, maandelijks een bedrag op storten.