Defecte lift veroorzaakt al 13 dagen hinder in seniorenwoningen Hogevijf in Hasselt

Bij Hogevijf seniorenvoorzieningen in Hasselt is de lift al 13 dagen defect, wat bij enkele bewoners veel hinder veroorzaakt, onder meer bij Eleonore Vanbockryck (86). Zij woont op de derde verdieping en de trap kan ze niet meer nemen.  

“Ik heb algemene artrose, mijn heup is versleten en mijn linkerknie functioneert niet meer”, begint Eleonore haar relaas. “Ik kan niet meer van de trap gaan.” Hierdoor raakte ze dan ook niet meer buiten. “Normaal komen ze mij halen, zetten ze me in een rolstoel, en dan in de lift. Anders lukt het me niet meer”, zegt ze zelf.

En dus deelde Eleonore haar verhaal op facebook. “Omdat ik in een droevige bui was.” De eindejaarsperiode komt namelijk snel dichterbij, en dus ook enkele feesten die de 86-jarige vrouw zonder lift zou moeten missen. “Mijn kleindochter wordt 21 jaar, ik kan niet gaan. En er is ook nog een kerstfeest met de hele familie. Dat is dit jaar extra speciaal, want het is in mijn oude huis, dat gerenoveerd is door mijn kleinzoon die er nu woont.”

Dat bericht heeft veel ophef veroorzaakt. “Dat was eigenlijk niet de bedoeling”, zegt Eleonore. “Ik wou ook niet de organisatie treffen, die doen zoveel goede dingen voor ons.” Maar toch doet het deugd dat Eleonore’s verhaal online gehoord werd. “Ik voel me gesteund.” En bovendien heeft het ook wat in beweging gebracht. Vanmorgen stond er een reparatieploeg klaar, al is het niet duidelijk wanneer de lift terug gemaakt zou zijn. “Maar nu is er dan toch hoop”, besluit Eleonore.

Meest gelezen