Direct naar artikelinhoud
NieuwsFilm

‘Close’ van Lukas Dhont genomineerd voor Golden Globe

‘Close’ van Lukas Dhont genomineerd voor Golden Globe
Beeld Kris Dewitte

De film Close van de Belgische regisseur Lukas Dhont is genomineerd voor een Golden Globe in de categorie ‘beste niet-Engelstalige film’. De film The Banshees of Inisherin kon de meeste nominaties op zijn naam zetten en maakt kans op acht prijzen.

De Golden Globes worden op 10 januari uitgereikt. Ons land wordt er vertegenwoordigd door de film Close, genomineerd in de categorie ‘beste niet-Engelstalige film’. Hij neemt het op tegen Im Westen nichts Neues (Duitsland) , Argentina, 1985 (Argentinië), Decision to Leave (Zuid-Korea) en RRR (India).

Twitter bericht wordt geladen...

De film The Banchees of Inisherin kaapte het hoogst aantal nominaties weg. De hoofdrolspeler van de gruizige Ierse komedie, Colin Farrell, en de regisseur, Martin McDonagh, staan op de shortlist, terwijl de speelfilm tijdens de ceremonie op 10 januari ook zal strijden om de beste komedie van het jaar. De surrealistische komedie Everything Everywhere All At Once volgt de film op de voet met zes nominaties, terwijl de speelfilm Babylon over de gouden eeuw van Hollywood en het zeer intieme The Fabelmans van Steven Spielberg elk vijf keer genomineerd zijn.

Lees ook

‘Lukas heeft mij op de trein van Antwerpen naar Gent ontdekt’: Eden Dambrine en Gustav De Waele, de jonge sterren uit ‘Close’

‘Close’: overmand door de kracht van kwetsbaarheid ★★★★★

European Film Awards: ‘Triangle of Sadness’ laat geen kruimel over voor ‘Close’

Close ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes én scheerde meteen hoge toppen. De film werd er beloond met de Grand Prix du Jury. Later volgden prijzen op onder meer het Hamptons Film Festival, het Chicago International Film Festival, Film Fest Hamburg, Norwegian International Film Festival en op het Europese Filmfestival in Sevilla. Vorige week werd de film door de National Board of Review (NBR) nog bekroond tot beste internationale film. Close is tevens de Belgische inzending voor de Oscars.

Video wordt geladen...