De Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © AFP

EU verhoogt budget voor wapens voor Oekraïne met 2 miljard euro

De leegrakende pot waaruit de Europese Unie wapens voor Oekraïne betaalt wordt aangevuld met 2 miljard euro. Daar moet volgend jaar nog meer bij komen, hebben de buitenlandministers van de EU-landen afgesproken.

25 reacties

  • Angelo Cabooter

    1 jaar geleden
    Met Poetin valt er niet te onderhandelen. Misschien enkel met hem onderhandelen waar hij wil sterven. En Oekraïne staat er alleen voor in de oorlog met Rusland. Wapens blijven sturen gaat niet helpen, maar landen sturen om mee te vechten tegen Rusland wel. Rusland moet niet aan 1 kant worden aangevallen, maar aan verschillende kanten, dan maakt Rusland zeker geen kans.
  • Fritz Neuzel

    1 jaar geleden
    hebben we geld teveel ofwa
  • Jan Vannuffelen

    1 jaar geleden
    Voor de onderhandelaars hier, wat denk je wat er met poetin te onderhandelen valt? Er is hier maar 1 mogelijkheid en dat is de Russische militaire macht breken, eer zullen die gekken niet stoppen. Dus wapens, wapens en nog eens wapens voor Oekraïne. En voor degenen die klagen dat Europa de heropbouw gaat betalen, hoeveel Europese bedrijven met de bijgaande werkgelegenheid gaan hiervan profiteren denk je. Natuurlijk is het best dat de Russen voor de herstelbetalingen opdraaien.
  • Gerda Haubourdyn

    1 jaar geleden
    Miljarden vliegen rond want Europa is gul. OORLOG komt er door wapenhandel. Waarom moet Europa zich bemoeien met een land dat niet bij hen hoort. Vrede brengt iedereen welvaart oorlog brengt armoede en veel verdriet. En Zelensky die vraagt steeds meer geld en WIJ kunnen er voor opdraaien. Stop die waanzin.
  • William Vanholder

    1 jaar geleden
    Albert Buyse nee vredesonderhandelingen halen nu niets uit. Over wat over hoeveel grondgebied Oekraïne moet afstaan aan nazi Rusland? Geen vierkante meter. Er moeten juist meer en sterkere wapens geleverd worden aan Oekraïne zodat ze die Russen verdrijven uit hun land. Rusland is heel imperialistisch land, na Oekraïne volgen nog andere landen en over 20 jaar zijn wij misschien aan de beurt, nu duidelijk maken dat wat ze doen totaal niet kan.