© rr

Tieners die jongen vastbonden bij homejacking krijgen in beroep minder zware straf

Het Antwerpse hof van beroep heeft Ismail B.C. (19) en Redouane B. (19) uit Borgerhout minder zwaar bestraft voor een homejacking in een villa in Stabroek, waarbij ze de huishoudster en haar zoontje van acht hadden vastgebonden. In eerste aanleg hadden ze daarvoor zeven jaar cel gekregen, het hof maakte daar woensdag vijf jaar van.

De beklaagden waren op 30 augustus 2016 de villa van een zakenman aan het Hoogeind in Stabroek binnengedrongen. Ze waren gewapend met messen en hadden ook metalen strips bij om de bewoners mee vast te binden. De zakenman en zijn gezin waren niet thuis, enkel de huishoudster en haar achtjarig zoontje.

De vrouw werd vastgegrepen en bedreigd met een mes. De overvallers eisten de code van de kluis, maar die kende ze niet. Ze moest vervolgens haar bankkaart met de code overhandigen en kreeg enkele klappen.

DNA

De beklaagden bonden de huishoudster en haar zoontje vast en gingen in de villa op zoek naar waardevolle spullen. Ze stalen laptops, tablets, zonnebrillen, juwelen en de Mercedes van het gezin. Het voertuig werd enkele dagen later teruggevonden aan de Desguinlei in Antwerpen. In de auto werden DNA en vingerafdrukken van Ismail B.C. en Redouane B. aangetroffen. Ze werden ook herkend door de slachtoffers en bekenden de feiten.

De beklaagden kregen in eerste aanleg zeven jaar cel, wat ze een te hoge straf vonden. Ze gingen in beroep en vroegen om een straf (deels) met uitstel, maar daar vond het hof de feiten te ernstig voor. Ze kregen opnieuw een effectieve celstraf, zij het dan een iets minder zware.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER