©  BELGA

Team DSM krijgt maar licentie voor één jaar voor de World Tour, UCI bevestigt ook dat Paris Cycling Club niet doorgaat

Team DSM heeft slechts een WorldTour-licentie voor één seizoen gekregen. Ploegmanager Iwan Spekenbrink moet eerst nog de licentiecommissie van de UCI documenten voorleggen die aantonen dat het team ook in 2024 en 2025 financieel leefbaar is.

Hugo Coorevits

De Internationale Wielerunie (UCI) maakt maandagmiddag de verwachte achttien teams bekend die de WorldTour rijden. Daaronder zitten met Soudal – Quick-Step, Alpecin-Deceuninck en Intermarché – Circus – Wanty drie Belgische teams.

Lotto-Dstny ligt eruit, net als Israel-Premier Tech van Chris Froome. Met Flanders-Baloise en Bingoal-WB heeft ons land opnieuw drie Proteams. Nieuwkomers in deze categorie zijn het Zwitserse Tudor Pro Cycling Team van Fabian Cancellara, het Q36.5 Team (eveneens Zwitsers), het Nieuw-Zeelandse Bolton Equities Black Spoke (met ploegleider Franky Van Haesebroucke) en het Italiaanse Team Corratec. Van B&B Hotels is geen sprake meer. Er werd geen licentie toegekend aan het project van Paris Cycling Club dat de opvolger zou worden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer