Alweer een crèche dicht:'t Fopspeentje in Roeselare

De kinderopvang 't Fopspeentje in Roeselare moet drie maanden dicht. Dat heeft het Agentschap Opgroeien beslist. Waarom de crèche moet sluiten, is nog niet duidelijk.

Het Agentschap Opgroeien schorst de vergunning van 't Fopspeentje in Roeselare. "Aanleiding voor de beslissing is recente informatie", blijft het Agentschap vaag. Daardoor mag de crèche drie maanden lang geen kinderen opvangen. Ze had een vergunning om 25 kindjes op te vangen. 

"Opgroeien is erg bezorgd over de pedagogische kwaliteit van de opvang en over de integriteit en veiligheid van de kinderen in deze opvang. We onderzoeken dit dossier grondig om daarna een definitieve beslissing te nemen", klinkt het nog. "Opgroeien begrijpt dat deze beslissing heel impactvol is en onzekerheid geeft voor alle medewerkers in de kinderopvanglocaties en alle betrokken ouders. Deze schorsing is een tijdelijke maatregel en loopt voorlopig tot 13 maart."

Roeselare zoekt oplossingen

De ouders moeten op zoek naar een andere opvangplaats voor hun zoontje of dochtertje. Het stadsbestuur van Roeselare biedt hen daarbij hulp. Schepen Michèle Hostekint (Vooruit): "We nemen via het lokaal loket kinderopvang de verantwoordelijkheid op ons om samen met de ouders op zoek te gaan naar alternatieve opvangmogelijkheden. Ouders kunnen contact opnemen met Stad Roeselare om de komende periode samen op zoek te gaan naar een mogelijke oplossing."

Contact voor ouders: telefonisch via 051 26 24 64 of per e-mail via samenleven@roeselare.be. De dienst is bereikbaar: maandag tot en met donderdag: van 8.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur en vrijdag: van 8.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 15 uur.

Meest gelezen