Bernd Stassen: “Of ik overwogen heb om mij te laten vervangen? Nee.” ©  Tom Palmaers

Eerst schouder uit de kom, daarna scoort Bernd de winning goal voor SK Tongeren

In een duel hoorde hij plots zijn schouder uit de kom schieten. Nadien viel een enorme last van… zijn schouders. Bernd Stassen (21) loodste SK Tongeren met zijn eerste doelpunt van het seizoen voorbij Londerzeel. “Ik hoop dat de ban gebroken is en er nog een pak meer volgen.”

Marc Truyers

KSK Tongeren is on fire. Zaterdag ging Londerzeel voor de bijl met het eerste doelpunt van het seizoen van Bernd Stassen. Die hoorde even voordien ‘klik-klik’ in zijn schouder maar beet door. “Ik werd aan mijn arm getrokken en voelde dat mijn schouder uit de kom ging. Omdat ik ‘klik-klik’ had gehoord is hij er wellicht vanzelf terug ingeschoten. Toch moest ik verzorging vragen en even gaan zitten om te bekomen. Of ik overwogen heb om mij te laten vervangen? Nee. Op het moment zelf was het niet zo pijnlijk. Zondagavond voelde ik het wel. De schouder voelt enorm stijf aan en ik kan met moeite mijn arm omhoog steken”, doet Stassen het relaas van zijn blessurebehandeling. Even later viel een enorme last van zijn…schouders. “Ik kreeg de bal in de voeten gespeeld aan de rechterkant en kwam die oudere speler (ex-Genkie Dimitri Daeseleire, nvdr) tegen die ik op snelheid kon passeren. Ik maakte de actie naar binnen en schoof de bal vanuit een scherpe hoek onder de keeper tegen de netten. Op dat moment ging er een grote ‘oef’ door mijn hoofd. Ik was al zoveel weken aan het proberen om te scoren tot ik op bepaalde momenten zelfs begon te forceren en van veel te ver op doel trapte. Op training gingen ze er nochtans allemaal lekker in maar tijdens de wedstrijden wilde het maar niet lukken. Ook bij Belisia vorig seizoen wist ik de netten wel te vinden. Met dat eerste doelpuntje hoop ik nu dat de ban gebroken is en er nog een pak meer volgen.”

Omdat ik ‘klik-klik’ had gehoord is mijn schouder er wellicht vanzelf terug ingegaan

Bernd Stassen, SK Tongeren

“Het woord kampioen is nooit gevallen”

De troepen van coach Daumantas weten nu al zes opeenvolgende weken niet meer wat verliezen is. Tongeren sluit 2022 zaterdag af met de topper tegen leider Hades. Stassen: “Wij kunnen daar heel bevrijd gaan voetballen want niets moet voor ons. Door de terugkeer van Spailier en Cilt kunnen we, op Weckx na, bovendien op onze volledige kern rekenen. De plaatsjes worden heel duur. Promotie? Het woord kampioen is hier nog nooit gevallen. Daar is het veel te vroeg voor en ik denk ook niet dat dit de ambitie is van deze club. We willen gewoon zo lang mogelijk op deze manier doorgaan want we hebben een sterke groep. Op de partij tegen KV Mechelen B na hebben we geen enkele wedstrijd onder gelegen.”