Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © HLN

ONZE OPINIE. “De politie waant zich baas en schrijft haar eigen wetten. Dat is behalve chantage ook onwettelijk”

“Ministers hebben doorgaans de mond vol van verkeersveiligheid, maar nu even niet. Nu bleef het erg stil over de boetevrije maand van de politie”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De politie speelt intussen baas en schrijft haar eigen wetten. De politie oordeelt tijdens haar protestacties welke inbreuk een boete of een vriendelijke vingertik vraagt. Dat is behalve chantage ook onwettelijk.”

73 reacties

  • Jan Van de Velde

    1 jaar geleden
    Politiemensen hebben zoals alle werknemers het grondrecht zich te verenigen in vakbonden en alle drukkingsmiddelen te gebruiken die het recht hen toestaat. Wie zich benadeeld acht door een optreden van een lid van het politiekorps, beschikt over verschillende wettelijke mogelijkheden om zich daartegen te verweren. Zeuren in de pers is daar niet bij.
  • Bert Van Vlerken

    1 jaar geleden
    Men gaat nogal kort door de bocht -tijd besteed aan werk: Als militair van mijn 18 tot 57 (een jaar vrijwillige encadrering) = 39 jaar plus in totaal 3 jaar intensieve dienst (normale uren maal 2 ook in Weekend) = 42 jaar plus in totaal 4 jaar ingezet in operaties (7 op 7 / 24 u: voorzichtig gerekend maal 2) is 46 jaar in normale werkweken bestemd voor werk en niet aan familie of gezin. Hoeveel jaar wenst men er nog bij? Zullen militairen in de toekomst omgerekend 50 jaar aan het werk zijn?
  • Sonja De Grave

    1 jaar geleden
    Isolde, vooraleer het beroep van politiemensen met de grond gelijk te maken, probeer eens een 3-tal dagen mee te gaan met een interventieploeg in Brussel of Antwerpen. Dan zou je ondervinden wat het is om als ge eind de vijftig bent om nog op straat te moeten functioneren zoals het moet. Vanuit je veilig kantoor of als vaste gast in Terzake als maar kritiek geven op alles en nog wat, maar nog nooit iets zelf iets degelijks verwezenlijkt, is heel gemakkelijk.
  • Patrick Huwel

    1 jaar geleden
    Isolde zou beter zwijgen en kijken hoe het er echt aan toe gaat. Verhaaltjes van mensen die moeten betalen in de verf zetten en de politie dan ook nog eens een sneer geven dat ze chanteurs zijn. Ze kan misschien eens met de politiek meelopen dan pas zal ze zien wat chantage en misbruik is.
  • Robert Boxtaele

    1 jaar geleden
    Ik zou zeggen "schoenmaker, blijf bij uw leest", mevr. Van den Eynde, en schrijf niet over zaken waar u niets van weet omdat u zelf nooit bij de politie hebt gewerkt en straatdienst hebt gedaan! Elke politieman maakt, rekening houdend met de omstandigheden, nog altijd zèlf uit of hij al dan niet verbaliseert voor een verkeersovertreding. Dat noemt men appreciatierecht waar u blijkbaar nog nooit van gehoord hebt. Bovendien is een mondelinge of schriftelijke "verwittiging" ook wettig voorzien.