Okazaki kopte de 3-0-eindstand op het bord. © Dick Demey

Kanaries kennen geen moeite met de nummer 10 uit Nederland op ijskoud Stayen: 3-0

STVV heeft Eredivisionist RKC Waalwijk in een oefenwedstrijd overtuigend over de knie gelegd met 3-0. Konaté, Hayashi en Okazaki zorgden voor de Truiense doelpunten op een ijskoud Stayen.

Pieter Vanlommel

Dat ze bij STVV voorbije weken niet stilgezeten hebben, mocht meteen blijken in de tweede oefenpot tijdens deze WK-break. De elf die Bernd Hollerbach op een ijskoud Stayen aan de oefenwedstrijd liet beginnen, oogden bijzonder fit. De bezoekers uit Waalwijk kwamen er amper aan te pas, elke tweede bal en elk duel was voor de Kanaries.

Bruno wrong een aantal kansen de nek om. ©  Dick Demey

Het resulteerde halfweg de eerste helft in een logische voorsprong dankzij een geplaatst schot van Mory Konaté nadat Bruno eerst nog drie uitstekende kansen de nek had omgewrongen. 1-0 leek ook de ruststand te worden, tot Hayashi vlak voor het rustsignaal de 2-0 tegen de touwen prikte op aangeven van Brüls. De Oostkantonner speelde een uitstekende partij en was bij quasi alle gevaar betrokken.

Konaté opende de score. ©  Dick Demey

Na de pauze stuurde Hollerbach een flink gewijzigd elftal tussen de lijnen. Enkel Coppens, Smets, Al-Dakhil en Dumont bleven staan. RKC Waalwijk begon zelfs met elf nieuwe namen aan de tweede helft. Het resultaat was een veel rommeliger spelbeeld met amper doelgevaar. Bij STVV kwam dat gevaar er vooral via stilstaande fases en de voet van Van Dessel. Die schilderde een kwartier voor tijd een hoekschop op het hoofd van Okazaki: 3-0 en wedstrijd gespeeld. In het slot verzuimde Koita er nog 4-0 van te maken na een scherpe counter.

Hayashi maakte er vlak voor rust 2-0 van. © Dick Demey

STVV (eerste helft): Coppens – Hashioka, Smets, Teixeira, Al-Dakhil, Bocat – Brüls, Konaté, Dumont – Bruno, Hayashi.

STVV (tweede helft): Coppens – Fabinho, Smets, Al-Dakhil, Janssens, Koita – Van Dessel, Boya, Dumont (77’ Librici) – Okazaki, Kaya.

RKC WAALWIJK: Pereira - Lelieveld, Van den Buijs, Adewoye, Lutonda, Anita, Vroegh, Clement, Nieuwpoort, Bakkali, Bakari.

RKC WAALWIJK (tweede helft): Vaessen – Jozefzoon, Bel Hassani, Mulder, Kuijpers, Gaari, Augustijns, Oukili, Wouters, Felida.

DOELPUNTEN: 22’ Konaté 1-0; 45’ Hayashi 2-0; 75’ Okazaki 3-0.

GELE KAART: 67’ Gaari.