© EPA

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Vliegverkeer op luchthaven Dubai nog altijd verstoord na crash

Het luchtverkeer op de internationale luchthaven van Dubai ondervindt donderdagmiddag nog altijd hinder van het ongeval met de Boeing 777 van luchtvaartmaatschappij Emirates. Dat heeft uitbater Dubai Airports laten weten.

De Boeing, die in Thiruvananthapuram (India) was opgestegen, had woensdagmiddag een buiklanding gemaakt bij een noodlanding op de luchthaven van Dubai. Het toestel had ook vuur gevat. Eén brandweerman kwam bij de bluswerken om het leven, maar de 300 passagiers en bemanningsleden konden in veiligheid worden gebracht. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Als gevolg van de noodlanding werd het vliegverkeer op de luchthaven woensdag zes uur lang stilgelegd. Tegen de avond konden er weer vliegtuigen landen en opstijgen, maar toch draait de luchthaven meer dan 24 uur na het ongeval nog altijd op “verminderde capaciteit”, zo wordt meegedeeld. Zo kan een van de twee landingsbanen nog altijd niet gebruikt worden.

Volgens Dubai Airports moesten er in totaal 237 vluchten geannuleerd worden. Nog 24 andere vluchten werden omgeleid naar een andere luchthaven. De luchthavenuitbater denkt binnen de 48 uur terug te kunnen keren naar de normale situatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer