De federale politie heeft foto's vrijgegeven van de grote hoeveelheden cash

Al 1,5 miljoen euro in beslag genomen cash geteld in onderzoek naar corruptie Europees Parlement

In het onderzoek naar mogelijke corruptie bij het Europees Parlement heeft de federale politie intussen al meer dan 1,5 miljoen euro cash in beslag genomen. Dat heeft het federaal parket bekendgemaakt. De federale politie heeft intussen ook enkele foto's van het in beslag genomen geld vrijgegeven. 

Gisteren hebben de speurders 10 kantoren in het Europees parlement van parlementsleden doorzocht. "Het enige wat we kunnen zeggen is dat een staat uit de Perzische Golf door middel van cashbetalingen en voordelen in natura zou hebben geprobeerd parlementairen en parlementaire medewerkers om te kopen", zegt Eric Van der Sypt van het federaal parket.

Wat wel zeker is, is dat er tijdens huiszoekingen ongewone hoeveelheden cash zijn gevonden. De speurders hebben al meer dan 1,5 miljoen euro geteld, onder meer bij Pier Antonio Panzeri, voormalig Europees Parlementslid en mogelijk de spil in de hele zaak, en bij de Griekse Eva Kaili, de vicevoorzitter van het Europees Parlement die intussen uit haar functie is ontheven.

Dit is wat we tot nu toe weten over het grootschalige onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement.

Meest gelezen