Het inbeslaggenomen geld. 

Bijna 1,5 miljoen euro aan cash: zo ziet buit van speurders eruit in Europees corruptieschandaal

Stapels eurobiljetten die in een koffertje zouden zijn vervoerd: de buit van de speurders in het corruptieschandaal rond het Europees Parlement laat weinig aan de verbeelding over.

Het Europees Parlement zit met een groot corruptieschandaal, blijkt uit bovenstaande foto’s. 

Eva Kaili, de aangehouden vicevoorzitter van het Europees Parlement, houdt via haar advocaat nochtans vol dat ze nooit cash geld kreeg vanuit Qatar om de wetgeving te beïnvloeden. De stellingname van haar advocaat werd betwist door het lopende gerechtelijk onderzoek.

LEES OOK. Eva Kaili geschorst als vicevoorzitter Europees Parlement wegens vermeende corruptie

Volgens onze informatie werd de Griekse nochtans op heterdaad betrapt met vele honderdduizenden euro’s cash, die ze discreet probeerde te vervoeren met haar diplomatieke koffer. Ook bij haar vriend, de parlementair medewerker Francesco Giorgi, en bij anderen verdachten in het grote corruptieschandaal werden waanzinnige bedragen aan cash geld gevonden. Dat blijkt uit foto’s van de totale buit die onze redactie onder ogen kreeg. Volgens onze informatie gaat het in totaal om bijna anderhalf miljoen euro aan smeergeld. Vier verdachten zitten momenteel in de cel. Woensdag verschijnen ze voor de raadkamer, waar het federaal parket hun verdere aanhouding zal eisen.

LEES OOK. Europees vicevoorzitter Eva Kaili was sowieso niet onbesproken: hoe de ‘rijzende ster’ een “paard van Troje” blijkt

(phu)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER