Brusselse nieuwjaarsvuurwerk keert na twee jaar afwezigheid terug

Archiefbeeld ©  amg

Na een onderbreking van twee jaar door de coronapandemie is het traditionele vuurwerk op nieuwjaarsavond in Brussel terug. Dat hebben Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en zijn schepen voor Cultuur, Grote Evenementen en Toerisme Delphine Houba (PS) dinsdag aangekondigd. Het vuurwerk keert bovendien terug naar het stadscentrum.

jvh
Bron: BELGA

De overgang van 2022 naar 2023 wordt in Brussel om klokslag middernacht opnieuw ingezet met veel knallen en een kleurrijk spektakel. Dit jaar zal het vuurwerk afgeschoten worden op het Paleizenplein, vlak naar het Koninklijk Paleis. Een terugkeer naar het hart van de hoofdstad. Speciaal voor het plezier van de Brusselaars en de toeristen, kondigen burgervader Close en schepen Houba aan.

Met de jaarwisseling van 2017 naar 2018 verhuisde het vuurwerk van de voetgangerszone naar Paleis 5 op de Heizel, waar het publiek het spektakel vanop de esplanade van het Atomium kon aanschouwen. De Covid-19-uitbraak zorgde voor een onderbreking van twee jaar, maar nu is er de grote terugkeer.

Wie het nieuwjaarsvuurwerk graag wil bijwonen, moet nog even wachten op alle praktische informatie. Dat wordt binnenkort meegedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen