Rik Torfs en Luc Sels enige kandidaten voor rectorverkiezingen KU Leuven

De hoogleraren Rik Torfs en Luc Sels zijn de enige kandidaten voor de functie van rector van de KU Leuven. De deadline om zich kandidaat te stellen liep woensdagmiddag af. Wie het haalt, zal bepaald worden tijdens een stemronde op dinsdag 9 mei. De nieuwe rector treedt aan op 1 augustus 2017 voor een periode van 4 jaar.

gjs

Rik Torfs (61) is hoogleraar kerkelijk recht. Hij was in de periode 1994-2003 en 2009-2013 voorzitter van de faculteit Kerkelijk Recht en is sinds 2013 rector. In de periode 2010-2013 was hij senator voor de CD&V. Bij de Leuvense rectorverkiezingen van 2013 haalde hij het vrij nipt van Karen Maex.

Luc Sels (50) is socioloog en al sinds 8 jaar de decaan van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Hij is ook directeur van het Steunpunt Werk, voorzitter van het Vlaams Partnerschap Duaal Leren en aan de KU Leuven rectoraal adviseur integratie.

Het is nog even wachten op de verkiezingscampagne, want die gaat pas op 18 april van start. Die dag zullen beide kandidaten zich met hun cv en programma kunnen voorstellen op de website www.kuleuven.be/rectorverkiezing. Ze zullen informatie kunnen geven over hun programma tot en met 4 mei. Er worden tussen beiden ook publieke debatten georganiseerd.

Op 9 mei vindt de eerste stemronde plaats. Op voorwaarde dat 50 procent van de leden van het zelfstandig academisch personeel hun stem hebben uitgebracht, is de kandidaat die in de eerste stemronde de absolute meerderheid behaalt van de geldig uitgebrachte stemmen verkozen. Als de eerste ronde geen winnaar oplevert, worden op 16 en 23 nieuwe stemrondes georganiseerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen