Vlaams Parlement gaat alleen door met hervorming pensioenen parlementsleden

Het Vlaams Parlement gaat alleen door met de hervorming van de pensioenen van de parlementsleden. Dat heeft het Uitgebreid Bureau van het parlement vandaag beslist. Het Vlaams Parlement gaat op eigen houtje verder bij gebrek aan consensus tussen de verschillende parlementen.

Een nieuw overleg tussen de verschillende parlementen over de hervorming van de parlementaire pensioenen heeft (opnieuw) niets opgeleverd.

Omdat de discussie blijft aanslepen en het geduld in het Vlaams Parlement op is, heeft het Vlaamse halfrond beslist de eigen pensioenplannen alleen door te zetten. Die beslissing lag eigenlijk al klaar en is nu bevestigd in het Uitgebreid Bureau van het parlement.

Het Vlaams Parlement bereikte enkele maanden geleden al een intern akkoord over de pensioenhervorming. Het parlement wil de regeling die van toepassing is op ambtenaren overnemen. Op pensioen gaan voor de leeftijd van 60 zal niet meer kunnen. De pensioenleeftijd voor parlementsleden zal vanaf 1 juli 2019 worden opgetrokken naar 65 en tegen 1 februari 2030 naar 67 jaar. Omdat een akkoord met de andere parlementen uitblijft, wil het Vlaams Parlement nu solo verder met die plannen.

Meest gelezen