Smerig of lekker? Waarom iedereen plots pepsi met melk drinkt
Vergeet glühwein, chocomelk of koffie: volgens actrice Lindsay Lohan (36) moet iedereen deze kerstperiode ‘Pilk’ uitproberen. Dat is een verrassende ’dirty soda’ van pepsi gemixt met... melk. Vanwaar komt die ongewone combinatie? Hoe maak je het zelf? En is dat lekker? Onze journalist zocht het uit.
Het was Pepsi zelf die er afgelopen week voor zorgde dat ‘Pilk’ plots opnieuw trending werd op sociale media. De frisdrankenproducent stuurde een reclamespot met actrice Lindsay Lohan de wereld in. Daarin is te zien hoe Lohan geniet van een cocktail van melk en pepsi, die de kerstman speciaal voor haar heeft gemaakt: “That is one dirty soda, santa”, zegt ze genietend, terwijl ze van het brouwsel nipt.
Waar komt het vandaan?
Het toevoegen van zuivel aan frisdrank klinkt misschien niet wat je in gedachten had, maar het is verrassend genoeg geen nieuw concept. Frisdrankcocktails zijn al jarenlang populair in de Amerikaanse staat Utah. In de staat wonen namelijk heel wat streng gelovige katholieken, de zogenaamde Mormoonen. Voor hen zijn dit soort cocktails ideaal, aangezien ze geen alcohol mogen drinken. Ook in landen zoals India en Pakistan zijn frisdrankcocktails al lang niets opvallends meer. Een bekend voorbeeld is Doodh. Dat is een populaire drank waarbij citroen-limoen frisdrank zoals Sprite, wordt gemengd met melk.
Hoe maak je het?
Het maken van ‘Pilk’ is eenvoudig. Je mixt een half glas pepsi met een half glas melk, en je bent klaar. Toch kan je je drankervaring nog iets unieker maken. Pepsi heeft enkele recepten gelanceerd, waarmee je nog meer het wintergevoel in huis kan halen. Zo is er de Naughty & Ice. Dat is Pepsi met een kopje volle melk, een eetlepel slagroom en een eetlepel vanilleroom. Voor de zoetekauwen onder ons, is er ook de Cherry on Top. Dat is Pepsi Wild Cherry met een half kopje melk, twee eetlepels slagroom en twee eetlepels koffie creamer (bijvoorbeeld met karamel). Hou je van Pepsi Zero? Dan is de Snow Fl(oat) misschien wel iets voor jou. Dat is Pepsi Zero Sugar gecombineerd met een half kopje havermelk en vier eetlepels koffie creamer. Keuze genoeg dus.
Hoe smaakt het?
De meningen hierover zijn nogal verdeeld. De ene vindt het ronduit smerig, terwijl de andere het ongelooflijk vindt. “Het geeft een romige smaak aan de suikerachtige cola. Het maakt de bubbels niet plat, maar verzacht ze gewoon een beetje.” Anderen raden aan om een scheutje sterke drank toe te voegen. “Dat verzacht de zoetheid, en maakt het nog lekkerder.” Nog anderen zeggen dan weer: “De textuur van een latte, maar dan mét colasmaak.” Maar doe natuurlijk vooral wat je zelf wil. En laat ons weten wat je ervan vindt!
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nieuwe ‘Orri-mandarijnen’ in de supermarkt en die smaken anders: “Plus, ze hebben amper pitjes”
-
PREMIUM2
In de jaren 60 was het gelatine, nu vooral puur: dit vertellen kookboeken over hoe we leven
Kookboeken vertellen wat we graag smikkelen, maar ook hoe we leven en wat we belangrijk vinden. Soms is dat ‘gezond eten’, soms is dat ‘snel tafelen’, elk decennium kende zijn trends. Dit blijkt uit een project van het Centrum Agrarische Geschiedenis. Dat lijstte alle 7.000 (!) kookboeken op die sinds de jaren 60 op de Belgische markt verschenen. Hoe fel zijn onze gewoontes en smaken geëvolueerd door de jaren heen? En hoe koken we vandaag? Een blik in de potten en pannen van vroeger tot nu. -
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er heerlijk kan vertoeven? Dan is het reinigen een mooie eerste stap. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de lentezon. -
-
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
-
Waarom een boterham met kaas (g)een goed idee is
Een boterham met kaas hoort bij veel mensen standaard bij hun ontbijt of middageten. Maar kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Slecht voor de gezondheid dus, zou je kunnen denken. Is dat terecht? En leg je dan beter iets anders tussen de boterham? -
PREMIUM30
Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan?
“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
PREMIUM4
Verkoop van eetbare planten verdubbeld: “Van dit onkruid kun je een pittige pesto maken”
-
Gouden Giro2
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
Zaterdag is het eindelijk zover: dan gaat de Ronde van Italië van start. Onze analist Michel Wuyts kijkt ook nu weer in zijn glazen bol. Ben jij het eens met Wuyts of denk je er helemaal anders over? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Giro en maak kans op 5.000 euro cash en nog heel wat andere prachtige prijzen dankzij HLN. -
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. -
PREMIUM
Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt”
10 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerdaniel polspoel
Bart Verwegen
Ricky Bogman
ISABEL FRANCOIS
eric meers