Premier De Croo hekelt ‘politieke spelletjes’ over gelekte WhatsApp-berichten, oppositie vraagt zijn ontslag

UPDATEPremier Alexander De Croo (Open Vld) is in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken zwaar onder vuur genomen naar aanleiding van WhatsApp-gate. Volgens gelekte berichten gaf het kabinet van de premier wel degelijk goedkeuring voor de begroting die Eva De Bleeker haar politieke kop kostte. De Croo ontkent: “Natuurlijk bestaan er tekstberichten over de begroting, maar dat er tekstberichten zijn die een oké geven aan een foutieve begroting, ontken ik”. Volgens hem speelt de oppositie “politieke spelletjes”. N-VA, Vlaams Belang en PVDA reageren verontwaardigd en eisen het ontslag van De Croo.

218 reacties

  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    Oppositie voeren is voor tegenwind zorgen. In een democratie is dit 'gezonde' tegenwerking van de regering en het beleid. Meer is het niet. Dus de premier heeft gelijk als hij zegt: Laten we het over iets anders hebben dan over whatsapps, aub.
  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    In de Afspraak heeft Lachaert weer eens zijn verhaaltjes boek boven gehaald . Hij ontkende alles met een verhaaltje uit zijn sprookjes boek . Maar werd gewoon in de hoek geduwd door Mevr Van den Eynde van het Laatste Nieuws . Hij wist geen kant op te draaien . Werd gewoon onder de tafel gepraat door haar .
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    In Vlaanderen ligt de klemtoon op het welzijn van de bedrijven: 500 miljoen euro waarborg voor Ineos. Weinig voor de burger. Federaal probeert men, weliswaar niet altijd even optimaal, de burger een beetje te helpen...
  • Werner Van der Kelen

    1 jaar geleden
    Straks het licht uit, ben benieuwd wat hij dan uit zijn mouw zal schudden samen met Tinne, De Croo heeft totaal geen etnisch gevoel meer hij is het gevoel met de werkelijkheid verloren
  • Raphaël Defour

    1 jaar geleden
    Decroo met Vivaldi zal eindigen zoals destijds GVH met rood groen. Nu dragen wij nog de gevolgen van de sale en lease back van overheidspatrimonium, het VDL zilverfonds/p ut voor de pensioenen, Steve Stunt met gratis openbaar vervoer, de over subsidiering met groene stroomcertificaten voor zonnepanelen, het groene adagio tegen kernenergie. De financiële put zal enkel dieper eindigen wat vooral de toekomst van de jongeren.