Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Er komt dan toch geen verbod op "verwerpelijke" truc van energieleveranciers: hoe kies je nu het beste contract?

Er komt voorlopig dan toch geen verbod op ‘gaming’, dat heeft HLN vernomen bij de federale energieregulator CREG. ‘Gaming’ is een praktijk die energieleveranciers toepassen om kunstmatig beter te scoren in prijsvergelijkers. Volgens CREG neigen de aanbiedingen naar “bewuste misleiding”. Normaal zou het verbod vanaf januari ingaan, maar de beslissing wordt voor onbepaalde tijd verschoven. Hoe kan jij je wapenen tegen ‘gaming’? Zo vergelijk je best de verschillende energiecontracten.

68 reacties

  • Melissa Meuris

    1 jaar geleden
    Je bent altijd de klos hetzelfde welke leverancier je neemt. Vroeger was er één bedrijf en iedereen had hetzelfde tarief, nu willen ze de indruk geven dat ze goedkoper zijn maar ze bestelen u van alle kanten. Het is eigenlijk ook niet eerlijk dat sommige mensen nog een laag tarief hebben en anderen vier maal zo veel betalen.
  • Harry Vermeulen

    1 jaar geleden
    Doen gewoon het zelfde als onze vivaldi regering.
  • Kelly Verlinden

    1 jaar geleden
    Dus energieleveranciers mogen frauderen en oplichten. Mooi om te zien hoe de politiek de bevolking behandelt. Vivaldi op zijn best.
  • Gerard Braeckmans

    1 jaar geleden
    Het is dus een vorm van oplichting. En dat mag dan?
  • willem merken

    1 jaar geleden
    Mijn leverancier stuurde mij eind oktober een nieuw contract op dat al ingegaan was in maart en waar ik zogezegd mee akkoord was gegaan.