©  BELGA

Utrecht-trainer Henk Fraser gaat door het lint, grijpt speler bij de keel en neemt dan ontslag: “Ik herkende mezelf niet”

Na een incident op stage tussen Utrecht-trainer Henk Fraser en Amin Younes heeft Fraser zelf beslist om op te stappen. Hij schrok zelf van zijn woede-uitbarsting. “Ik herkende mezelf niet”, zei hij.

FC Utrecht heeft het vertrek van trainer Henk Fraser bevestigd. De coach heeft de samenwerking zelf opgezegd wegens “grensoverschrijdend gedrag.” Afgelopen zaterdag vond er op het trainingsveld een incident plaats en naar verluidt heeft hij de Duitse speler Amin Younes bij de keel gegrepen.

“Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn”, aldus Fraser op de website van de club. “Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen.”

De 56-jarige Fraser was bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Utrecht. Hij stond met zijn ploeg op de zevende plaats in de Eredivisie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer