De stafchef van het Russische leger, Valery Gerasimov, en de minister van Defensie Sergej Sjojgoe
Volledig scherm
De stafchef van het Russische leger, Valery Gerasimov, en de minister van Defensie Sergej Sjojgoe © AP

“Kritiek op Russische oorlogsaanpak reikt tot hoogste regionen van leger, geruchten over ontslag stafchef”

Meningsverschillen over de aanpak van de Russische oorlogsvoering in Oekraïne reiken volgens de Britse inlichtingendienst tot in de hoogste regionen van het Russische leger. Recente opmerkingen van de Russische ex-inlichtingenofficier en voormalig separatistenleider Igor Girkin zijn een teken van het gespannen debat, zo staat woensdag te lezen in de dagelijkse briefing van het Britse ministerie van Defensie. Ook doen op sociale media geruchten de ronde dat de stafchef van het Russische leger, Valery Gerasimov, zou zijn ontslagen.

12 reacties

  • Karel Valgaern

    1 jaar geleden
    Die Girkin (aka Strelkov) was een voormalige FSB'er, had totaal niets met Oekraïne te maken, was één van de belangrijkste russische agitatoren, eerst in de Krim, daarna in Donbas. Hij was degene die zorgde voor de russische nationalistische vrijwilligers die kwamen vechten in Donbas, zorgde voor de russische wapens, contacten met russische militairen en inlichtingendiensten, had Wagner Group huurlingen onder hem. Hij was inderdaad een leider, maar niet van separatisten (al waren er ook enkele)
  • armand verschueren

    1 jaar geleden
    Als usa de patriot raketten leverd zitten wij met de gebakken peren en niet zij. Biden speelt onder een hoed met zelenski en europa is de pineut
  • Petrus Dijkzeul

    1 jaar geleden
    Men kan met verhalen komen dat het rommelt in de hoogste regionen van het Russiscjhe leger, maar dat doet niets af aan de oorlog welke Rusland voert. Wat Poetin in zijn hoofd heeft dat heeft hij niet in zijn achterste, zijn plannen zullen voltooid gaan worden.
  • Seppe Theunis

    1 jaar geleden
    De oorlog zal beslecht worden in het Kremlin, niet in Oekraïne
  • Patrick vincke

    1 jaar geleden
    Ik heb het al gezegd Poetin zal vermoord worden door zijn eigen generaals en het zal niet lang meer duren