Je ziet ze veel minder maar mondmaskers zijn nog niet helemaal verdwenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Je ziet ze veel minder maar mondmaskers zijn nog niet helemaal verdwenen. © Wannes Nimmegeers

Wie zijn de Vlamingen die nog een mondmasker dragen? “Dat ik nog de enige ben die het aanheeft, dat trek ik me niet aan!”

“Ah vaneigens draag ik dat nog, weet ge wel hoe ziek ik ben geweest van corona?” De meeste mensen laten hun mondmaskers ondertussen thuis, maar bij enkele Vlamingen zit de maatregel er nog steeds ingebakken: dat merk je in het Gentse straatbeeld. We vroegen aan voorbijgangers waarom ze hun masker nog steeds dragen op de tram of in de winkel: “Of ik nog bang ben van het virus? Goede vraag.”

73 reacties

  • Norbert Bauwens

    1 jaar geleden
    Ik vind het heel sympathiek dat iemand die een beetje of iets meer verkouden is een mondmasker draagt. Als mij dat overkomt doe ik het ook uit respect voor de medemens
  • Kim Hoeck

    1 jaar geleden
    Elk doet wat hij of zij wilt maar je beschermen zoals de Brusselaar doet heeft impact om je eigen immuunsysteem ook. Teveel beschermen is niet goed, dan ben je op den duur vatbaar voor het kleinste virusje. Trouwens een chirurgisch mondmasker alleen beschermd je niet. Handhygiëne beschermt je nog steeds het meeste van allemaal en dan in combinatie met een ffp2 masker. Dan bescherm je jezelf top.
  • Marino osselaer

    1 jaar geleden
    Ieder moet doen wat hij zich goed bij voelt simpel
  • GUILLAUME OP DE BEECK

    1 jaar geleden
    De meesten die ik er zie dragen, zijn meestal ouderen. Zit er bij die generatie ingebakken, dat (vaak overdreven) voorzichtig zijn, de enige juiste optie is. Hebben moeite met 'loslaten'. Maar ieder doet uiteraard wat hij wil.
  • Linda Wellekens

    1 jaar geleden
    Corona is al lang niet meer wat het was ... ik denk echt niet dat mondmaskers nodig zijn; bovenden is bewezen dat ze niet helpen, dus ....