© ATV

Hevige brand vernielt slaapkamer in flat: drie mensen met rookintoxicatie naar ziekenhuis

Boom -

Een korte maar hevige brand heeft woensdagavond grote schade aangericht in een appartement in de Sint-Kathelijnestraat in Boom. Een slaapkamer brandde volledig uit, de rest van de flat liep grote rookschade op. Drie bewoners van andere appartementen ademden rook in en werden preventief naar het ziekenhuis overgebracht.

Theo Derkinderen

De brand brak kort na 22 uur uit in een appartement op de eerste verdieping. Bij aankomst van de brandweer stond een slaapkamer al in lichterlaaie. “Omdat we niet wisten of er nog mensen in de brandende flat aanwezig waren hebben we het getroffen appartement doorzocht. Gelukkig hebben we geen slachtoffers aangetroffen”, zegt brandweerofficier Jurgen Hellemans. “Bij onze aankomst hingen enkele bewoners van de andere appartementen uit hun ramen. Een persoon hebben we langs de voorzijde met de ladderwagen kunnen evacueren, twee andere bewoners zijn, toen de rook in de traphal grotendeels verdwenen was, via die weg geëvacueerd.”

©  bfm

Het ging om een brand in de slaapkamer. Omdat er verschillende deuren openstonden, konden de rook en het vuur snel uitbreiding nemen. Naast de slaapkamer is er ook brandschade in de keuken en woonkamer.

De andere appartementen in het gebouw hebben wat rookschade en vooral geurhinder van de brand. “Er zijn twee ziekenwagens ter plaatse gekomen en die hebben uiteindelijk drie bewoners naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze rook hadden ingeademd”, aldus nog Hellemans. “Het appartement waar het vuur woedde blijft onbewoonbaar, de bewoners van de drie andere flats in het gebouw kunnen wellicht in de loop van donderdag opnieuw naar hun woning.”

©  bfm

Voorlopig is het nog onduidelijk hoe de brand kon ontstaan. Er bleek niemand aanwezig te zijn in de flat. De lokale politiezone Rupel kwam ter plaatse en voert het verdere onderzoek. Na de bluswerken moest er zout worden gestrooid omdat het bluswater op de rijbaan aanvroor. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV