©  Farah Lieten

Klaps draait laatste set in Forty Five: “Het Limburgse nachtleven is na dit weekend voor een groot stuk dood”

Hasselt -

Het licht in Muziekodroom is al uit. Nu gaat ook dat van Forty Five uit. Klaps draait vrijdag de laatste set in de Limburgse club. “Het nachtleven is na het komende weekend voor een groot stuk dood in Limburg.”

Christof Rutten

Pukkelpop 2022. Het kon weer. Klaps stond er voor een volle Boiler harde techno te knallen. Het was een van zijn hoogtepunten dit jaar. “Pukkelpop is elke keer thuiskomen. Ik denk dat ik 80 procent van het volk in de tent kende. Mensen met wie ik in de kleuterklas heb gezeten, waar ik vroeger mee heb gevoetbald, maar ook tantes en nonkels. Om 4 uur ’s nachts in een club kom je die niet tegen, maar op een namiddag op Pukkelpop kan dat wel. Een ander fijn moment was Rave Rebels in oktober dit jaar. Ik opende een van de twee zalen in Paleis 12 in Brussel. Maar er waren problemen met de privéjet van afsluitende act Reinier Zonneveld. Ik kreeg de vraag of ik een stuk van zijn set wilde overnemen. Ik heb dat festival dus geopend om 20 uur s’ avonds én afgesloten tussen 8 en 9.30 uur in de ochtend.”

Klaps in actie op Pukkelpop. ©  rr

Postbode

Klaps (volledig: Thomas Klaps, 29, afkomstig van Beringen) won in 2015 de publieksprijs in de finale van DJ-Mania. Een aantal jaren trok hij - samen met andere Limburgers als Faisal, Goldfox en Joyhauser - uw weekends op gang op Studio Brussel. Binnenkort draait hij in Alpe d’Huez op Tomorrowland Winter. Maar vrijdag is er eerst Get in Line, het (voorlopig?) laatste evenement in Forty Five. “Ik draai er zelf en ik nodig Eli Brown uit, een aanstormend talent uit de UK. Ik ken hem omdat we allebei op hetzelfde label nummers hebben uitgebracht. Het was daar, in de club onder Muziekodroom, dat mijn carrière écht begon door die DJ-Mania. Ik ben er misschien 80 keer zelf op stap geweest. Het nachtleven in Limburg is na het komende weekend voor een groot stuk dood. Er is natuurlijk nog de Versuz en Area V, maar ik heb het over een aanbod voor liefhebbers van techno. We gaan er nog één keer iets mooi van maken, inclusief een voor Limburg ongeziene lichtshow. En dan maar hopen dat er ooit weer iets nieuws kan groeien.”

(lees verder onder de foto)

“In de Forty Five is het voor mij allemaal begonnen. En ik ben er zelf misschien wel 80 keer op stap geweest.” ©  rr

Ondertussen werkt Klaps verder aan eigen nummers en dj-sets. Kan hij er ondertussen van leven? Hij aarzelt een beetje. “Ik denk het wel, maar met corona zag ik mijn optredens allemaal wegvallen. Ik ben toen nog een jaar postbode geweest, best leuk. Ik combineer het draaien nu nog altijd met een vaste job om toch zekerheid in te bouwen.”

Nog dit: wie vrijdag gaat feesten kan zaterdag nog een nachtje erbij doen met Extrema Noir in de Trixxo Arena. Op de affiche onder andere Joyhauser, Amelie Lens en... Reinier Zonneveld. Als zijn privéjet opnieuw nukkig doet, wie weet ook weer misschien met Klaps?

Get in line, 16/12 vanaf 23 uur, Forty Five Hasselt.

Extrema Noir, 17/12, Trixxo Arena Hasselt (www.extremanoir.be)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer