Videospeler inladen...

Man omgekomen in Tessenderlo bij schietincident met politie

In Tessenderlo is een man omgekomen bij een schietincident met de politie. De lokale politie kreeg een melding over mogelijk huiselijk geweld. Toen de ploeg ter plaatse kwam, richtte de man een vuurwapen op de agenten. De politie heeft dan geschoten en de man is bezweken aan zijn verwondingen.

Er is woensdagavond een schietincident geweest aan de Jagersweg in Tessenderlo, een zijstraat van de Sparrenweg in deelgemeente Schoot. Daarbij is een persoon om het leven gekomen. 

Vuurwapen

De lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo was daar ter plaatse, na een melding over mogelijk huiselijk geweld. De bewoner richtte een vuurwapen op de politie, waarna één van de inspecteurs een schot loste. De man werd geraakt en uiteindelijk is hij bezweken aan de opgelopen verwondingen. 

“Woensdag om 17u27 werd een ploeg van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo in kennis gesteld van familiale moeilijkheden in een woning aan de Jagersweg", laat het Parket van Limburg weten. "Ter plaatse kwam het tot een confrontatie met een 45-jarige man uit Tessenderlo, die door de deuropening een vuurwapen richtte op de aanwezige politieploeg. Er werd door één van de inspecteurs een schot gelost, waarna de ploeg zich terugtrok, bijstand vroeg en de situatie bevroor."

BEKIJK - Politieonderzoek aan de woning in Tessenderlo:

Videospeler inladen...

Nadat de situatie voldoende veilig leek, werd de woning betreden. Achter de voordeur werd het overleden slachtoffer aangetroffen, met een vuurwapen in zijn buurt. Het parket, de wetsarts, het Labo, het Labo Steunteam, een ballistisch deskundige en de Dienst Enquêtes van Comité P stapten af. Het onderzoek wordt verder gezet door Parket Limburg.

Meest gelezen