Axel Daeseleire in het programma ‘Erfgenaam gezocht’
Volledig scherm
PREMIUM
Axel Daeseleire in het programma ‘Erfgenaam gezocht’ © DPG Media

“Slechts één tip hoeft doorslaggevend te zijn”: 150 kijkers melden zich aan in de zoektocht naar de erfgename van juweliersvrouw Hilda Verlaenen

TVHeb jij de gouden tip? In ‘Erfgenaam gezocht’ vindt Axel Daeseleire (54) maar geen erfgenaam van de overleden juweliersvrouw Hilda Verlaenen. Hij roept dus de hulp in van het publiek. “Het gaat allicht om het grootste bedrag uit de geschiedenis van het programma”, aldus Daeseleire die ook nog een groot huis, verschillende bouwgronden en een flinke som cash voor de erfgenaam in petto heeft. “De doorslaggevende tip zou weleens kunnen komen van een persoon die dezelfde achternaam heeft als Hilda’s moeder.”

  1. ‘Ex on the Beach: Double Dutch’-gezicht Ayleen heeft een verleden bij ‘Temptation Island’: “Ik had zo’n saai seizoen”
    PREMIUM
    TV

    ‘Ex on the Beach: Double Dut­ch’-ge­zicht Ayleen heeft een verleden bij ‘Temptation Island’: “Ik had zo’n saai seizoen”

    Ze wist in 2019 Heikki nog van z’n stuk te brengen in ‘Temptation Island’, maar tegenwoordig is Ayleen één van de smaakmakers in ‘Ex on the Beach: Double Dutch’. Na een opgemerkte passage in de reguliere reeks, maakt ze nu haar opwachting in het All Stars-seizoen, naast onder meer Megan Desaever. En wie dacht dat de Nederlandse schone zich dit keer op de achtergrond zou houden, is eraan voor de moeite. “Ik ga niets verbloemen”, klinkt het. “Als ik je niet moet, zal ik het zeggen ook.”
  2. Vrouw laat drie bouwgronden, één huis en goudstaven na: maar hoeveel houdt de wettige erfgenaam daarvan over?
    Play
    PREMIUM

    Vrouw laat drie bouwgron­den, één huis en goudstaven na: maar hoeveel houdt de wettige erfgenaam daarvan over?

    In het tweede seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’ laat Hilda Verlaenen een aanzienlijke erfenis na, maar een testament liet de vroegere juwelierster niet opmaken. Stel dat Axel Daeseleire een erfgenaam vindt, hoeveel belasting moet die dan wel betalen? En wat moet jij afstaan aan de fiscus als zo’n erfenis in jouw schoot valt? We zochten uit wie hoeveel ‘successierechten’ moet betalen en vroegen notaris Carol Bohyn welke andere kosten nog meer van het geërfd bedrag af gaan: “Ook de complexiteit van de stamboom bepaalt een deel van de kosten.”