PA Wire/PA Images

Ook vierde kind, een 6-jarige jongen, sterft na val in bevroren meer in Engeland

In Engeland is nu ook het vierde kind overleden dat zondag door het ijs van een bevroren meer gezakt was, een 6-jarige jongen. Drie jongens van 8, 10 en 11 stierven maandag al. De jongen van 6 verkeerde sinds zondag in kritieke toestand, maar heeft het ook niet gehaald. 

De vier jongens waren zondag op het ijs van een meer aan het spelen in het Babbs Mill Park in de wijk Kingshurst, bij Birmingham. Maar het ijs bleek nog niet dik genoeg en de jongens vielen in het water. Omstaanders belden daarop de hulpdiensten. De brandweer kon de vier jongens uit het water halen, ze hadden alle vier een hartstilstand gekregen door het koude water.  

De drie oudste kinderen stierven maandagvoormiddag al. "Het is met diepe droefheid dat we moeten melden dat de 6-jarige in het ziekenhuis het gevecht voor zijn leven heeft verloren", laat de politie van West Midlands in een persbericht weten. "Ons medeleven gaat uit naar de families en vrienden van diegenen die betrokken zijn bij deze tragedie. We kunnen de enorme pijn die ze moeten voelen niet bevatten."

De politie heeft het meer de voorbije dagen nog verder doorzocht omdat er sprake van was dat er mogelijk nog twee andere kinderen vermist zouden zijn. Maar omdat er geen andere kinderen als vermist opgegeven zijn, is die zoektocht stopgezet.

Intussen ligt er aan het meer een grote verzameling bloemen, kaarsen en speelgoed van mensen die er al een eerbetoon hebben gebracht aan de jongens. Dinsdag hielden een aantal politieagenten er ook al een moment van stilte (foto bovenaan).

Meest gelezen