Datum bekend van volksraadpleging in Borsbeek over fusie met Antwerpen

In Borsbeek komt er op 24 september 2023 een volksraadpleging waar alle inwoners zich kunnen uitspreken over de fusie met Antwerpen in 2025. De burgemeester heeft de datum bekendgemaakt. De raadpleging komt er op vraag van burgerbeweging 'Burgers voor Borsbeek' maar zij vinden de vooropgestelde datum te laat. 

Op zondag 24 september volgend jaar zal elke Borsbekenaar vanaf 16 jaar zich kunnen uitspreken over het al dan niet fuseren van hun gemeente met de stad Antwerpen. Burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) maakte de datum van de volksraadpleging, die niet bindend is, bekend. De burgerbeweging 'Burgers voor Borsbeek' had in het totaal  3200 handtekeningen verzameld om zo'n volksraadpleging af te dwingen.

Die voor- en nadelen in kaart brengen, vraagt tijd

Dis Van Berckelaer, burgemeester Borsbeek

De burgerbeweging 'Burgers voor Borsbeek' vindt dat de datum van 24 september te laat is. Maar burgemeester Van Berckelaer spreekt dat tegen. Hij wil ook genoeg tijd om een uitgebreide informatiebrochure samen te stellen. "Een alleenstaande mama van twee kinderen moet weten wat de fusie voor haar inhoudt, hetzelfde voor de apotheker in het dorp. Die voor-en nadelen in kaart brengen, vraagt wat tijd." En de fusiegesprekken tussen Borsbeek en Antwerpen zijn nu nog bezig. 

Meest gelezen