Het lichaam van de man werd gevonden op een akker in Rutten
Volledig scherm
Het lichaam van de man werd gevonden op een akker in Rutten © Mine Dalemans

Man die levenloos werd gevonden in jachtgebied blijkt doodgeschoten: politie arresteert verdachte

TongerenDe man die maandag werd gevonden op een akker in Rutten (Tongeren), werd doodgeschoten, dat bevestigt persmagistraat Katrien Truyen van het Limburgse parket. De politie heeft woensdag een verdachte gearresteerd. Het zou gaan om een man uit de Antwerpse Kempen.

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt
  2. Opnieuw belangenvermenging in Sint-Truiden: ex-sportschepen factureerde bijna 57.000 euro aan stad voor eigen communicatiebureau
    PREMIUM

    Opnieuw belangen­ver­men­ging in Sint-Trui­den: ex-sportsche­pen factureer­de bijna 57.000 euro aan stad voor eigen communica­tie­bu­reau

    In Sint-Truiden komt er alweer een politicus in een slecht daglicht te staan, na een onderzoek door Audit Vlaanderen. Het communicatiebureau van Carl Nijssens, voormalig CD&V-schepen van Sport, zou via zijn vzw en een tussenfirma opdrachten hebben uitgevoerd voor de Monumentenrun: een evenement van de stad. “Ik betwist de verdachtmakingen”, reageert Nijssens. Ook de namen van enkele andere schepenen en gemeenteraadsleden worden genoemd in het auditrapport. En daar hebben onder meer twee ginbedrijfjes van Truiense politici iets mee te maken.
    Sint-Truiden