(c) KSA Melle via Facebook

KSA Melle krijgt op 4 maanden tijd 4 keer inbrekers over de vloer: “Hallo, we zijn hier weer geweest”

De lokalen van jeugdbeweging KSA in Melle zijn nu al voor de vierde keer in vier maanden tijd geteisterd door inbraken en vandalisme. Daarbij is veel schade aangericht en is er naast geld ook materiaal gestolen. De inbrekers lieten ook telkens boodschappen achter, de laatste keer spoten ze laconiek “Hallo, we zijn hier weer geweest. Groetjes, de inbrekers” op de muur.

De eerste inbraak dateert van september, de meest recente vond plaats in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 december. De KSA-lokalen van Melle liggen in een buurt waar weinig huizen staan en er dus ook weinig sociale controle is. “Daarom hebben we nog geen idee van wie de daders zijn”, zegt commissaris Ronny Decuyper van politiezone regio Rhode en Schelde. “Behalve dat er dingen gestolen zijn, stellen we ook vast dat ze telkens veel vernielingen aanbrengen.”

Graffitiboodschappen

Tijdens de eerste inbraak werd er geld en tabak gestolen. De keren daarna gingen de dieven ook aan de haal met geluidsapparatuur. “Telkens brachten ze ook enkele merkwaardige graffitiboodschappen aan”, legt Decuyper uit. “Zo schreven ze onder meer ‘Fuck jullie’, ‘OCMW homo’s flitters’ en de laatste keer brachten ze de tekst ‘Hallo, we zijn hier weer geweest. Groetjes, de inbrekers’”.

De politie heeft telkens een buurtonderzoek gedaan, maar dat leverde nog geen informatie op. Mensen in de buurt wordt gevraagd om alle verdachte gebeurtenissen meteen te melden aan de politie.

Meest gelezen