"Het is tijd om publieke gebouwen en mensen op te vorderen en er vaart achter te zetten”, zegt Nadia Naji.
Volledig scherm
"Het is tijd om publieke gebouwen en mensen op te vorderen en er vaart achter te zetten”, zegt Nadia Naji. © Aelberts/Photo News

Groen kan opvangcrisis niet meer aanzien: “De grenzen van het fatsoen zijn overschreden”

De oplossingen van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) om opvang te voorzien voor iedereen die op straat slaapt, voldoen niet. Dat zegt covoorzitster Nadia Naji van coalitiepartner Groen. “De grenzen van het fatsoen zijn overschreden”, aldus Naji.

307 reacties

  • Erwin Cuyvers

    1 jaar geleden
    Oorzaak Groen
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Deze asielcrisis is vooral de schuld van ps, ecolo, groen. Zij waren de hoofdschuldigen aan het feit dat belgie zo aantrekkelijk was voor asielzoekers en nu zijn zij het die het felst van hun tak maken, dat ze de asielcrisis maar zelf oplossen ipv wild in het rond te stampen.
  • jan boden

    1 jaar geleden
    Hoe denkt Groen dat allemaal te gaan betalen nu het geld meer dan op is. De schuldenberg nog wat vergroten misschien ?
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    Een humaan opvang beleid, geef mensen die niet in aanmerking komen een degelijke opleiding voor ze uitgewezen worden zodat ze een meerwaarde zijn voor hun thuisland, ipv eindeloze procedures die de advocaten en VZW's rijker maken. Groen kent maar een oplossing veel geld van een ander en polariseren. In onze gemeente hebben Groen en Paars tegen de bouw van sociale woningen gestemd, stemmetjes waren belangrijker, de bewoners van de aanpalende woonwijk wilden geen criminelen in hun achtertuin.
  • van den eeden maria

    1 jaar geleden
    En de kostprijs voor dat alles daar liegt men al jaren en jaren over. 100000 dit jaar reken dat maar aan de prijs van 50€( werkelijk veel meer ) aan 365 dagen. Voeg daarbij die van vorig jaar en het jaar daarvoor en nog een heel deel van jaren daarvoor. Begin dan met de uitgaven aan zij die hier mochten blijven maar nog jaarlijks geld kosten aan de overheid omdat ze niet werken of omdat ze via wat de overheid aan het gezin uitgeeft meer kosten dan ze bijdragen. Maar er is geen geld